Het hadden wel broers kunnen zijn: de presentator van het populaire televisieprogramma Crimewatch en de veroordeelde crimineel die tijdens uitzending in beeld verscheen. Veel kijkers in Engeland zagen in ieder geval een duidelijke overeenkomst tussen beide mannen. Oordeel zelf.

Het veelbekeken Crimewatch wordt iedere twee maanden uitgezonden door de BBC en is qua opzet vergelijkbaar met Opsporing Verzocht in Nederland. De politie zoekt criminelen en roept daarbij de hulp in van het publiek. Of toont trots welke zaken dankzij de kijkers zijn opgelost. Met maandag dus het 'foto-incident' tot gevolg.

Presentator Jason Mohammed lijkt niet erg te kunnen lachen om de gelijkenis met een crimineel. Hij reageert op Twitter zelfs een beetje bits: "Bedankt voor jullie reacties. Ja, ik heb de foto gezien."

De gelijkenis tussen Mohammed en de crimineel werd opgemerkt door een agente. Ze schreef over het 'ongemakkelijke tv-moment' op Twitter. Die tweet werd veelvuldig gedeeld door gebruikers, die het over een ding allemaal eens lijken te zijn. De mannen hadden broers kunnen zijn.

Maar dat zijn het niet. De crimineel op de foto is Viktor Lakatos, een 42-jarige overvaller. Hij werd in 2014 tot achttien jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de extreem gewelddadige overval op een hoogbejaarde man (89). Tijdens de uitzending werd ook nog geschakeld naar een andere foto van hem. Daarop is te zien dat hij tegenwoordig grijzend haar heeft en een baard. En op die foto lijkt hij al een heel stuk minder op de presentator.
Foto