Kim Jong-Un heeft een nieuw kapsel, en dat gaat niet onopgemerkt voorbij op Twitter en andere social media. 'Een duizelingwekkende toren van haar die dramatisch uitwaaiert boven zijn ronde gezicht', zo omschrijft Mashable de opmerkelijke haardracht van de Noord-Koreaanse leider. Twitteraars vragen zich af of er een nucleaire bom in zijn kapsel zit, of dat zijn haar is gehackt.

De foto's van het nieuwe uiterlijk van Kim Jong-un verschenen woensdag na een politieke bijeenkomst in Pyongyang. Op de foto's is te zien dat zijn haar niet strak naar achter of losjes opzij zit, zoals voorheen, maar recht omhoog staat en naar alle kanten uitwaaiert. Bovendien lijkt het alsof zijn wenkbrauwen zijn geŽpileerd, want die zijn opvallend kleiner geworden.

De foto's gingen al snel het inernet over en leidden tot massale spot en grappen over de nieuwe haardracht, waarbij vooral plaatjes opduiken van andere wereldleiders die zich zouden hebben laten 'inspireren' door de excentrieke coupe van Kim Jong-un.

Of ook andere Noord-Koreaanse mannen nu een afspraak bij de kapper moeten maken, is ongewis. Vorig jaar werd namelijk een nieuwe wet ingevoerd die voorschrijft dat alle mannen zich hetzelfde kapsel moeten aanmeten als hun leider.

Dat was niet de eerste keer dat kapsels bij wet werden geregeld in de communistische staat. In 2013 was de Noord-Koreaanse overheid nog genereus met een 'aanbod' van 28 kapsels om uit te kiezen: achttien voor vrouwen, tien voor mannen. Echt wilde coupes waren dit overigens niet - excentrieke haarstijlen zouden zouden namelijk tot boybands of mentale gezondheidsproblemen kunnen leiden, vond het dictatoriale regime. Lees je even mee, Kim Jong-un?
Foto