In Nederland is het nog betrekkelijk nieuw, maar in Angelsaksische landen zijn ze enorm populair: 'reveal party's'. Op zo'n feestje wordt het geslacht van de baby die in het gezin op komst is, bekendgemaakt.

Een spannend en emotioneel moment, en het leidt vaak tot hilarische reacties. Voor Cher Lair en haar man Stephen, uit het Amerikaanse North Carolina, is het krijgen van een baby bijna routine. Ze hebben al zes koters, maar opvallend genoeg zijn het allemaal jongens. Bij de zevende zwangerschap hadden ze de hoop op een meisje dan ook allang opgegeven.

"Aanvankelijk dacht ik, bij baby nummer drie en vier, er zal toch ooit weleens een meisje tussen zitten, het kunnen toch niet allemaal jongens zijn", aldus Cher. "Maar na baby vijf en zes, dachten we, ja, dat kan dus blijkbaar wel..."

Daarom lieten zij hun huisarts het geslacht van hun zevende spruit niet aan henzelf, maar aan een goede vriendin, Andrea Silvey, bekendmaken. Ze wilden namelijk weleens verrast worden. En een verrassing werd het!

Silvey bakte een traditionele 'reveal'-taart voor het gezin. Bij zo'n taart is de cake binnenin ofwel blauw - bij een jongetje - of roze - bij een meisje.
Bekijk hier het spannende moment van het aansnijden van de taart, en de emotionele reactie van Cher, die letterlijk omrolt van de vreugde.

Dat het bij zo'n reveal-taart ook weleens mis kan gaan, blijkt uit de reactie van het jongetje in dit, al wat oudere, filmpje. Het knaapje is niet zo blij met alweer een zusje. Tranen met tuiten...