De manier waarop deze Amerikaanse bankovervaller te werk ging, is bijna aandoenlijk. Eerst vroeg hij middels een briefje om 150.000 dollar, daarna plaatste hij de hele beroving, inclusief het briefje, op Instagram.

Slechts twintig minuten had de politie nodig om dief Dominyk Antonio Alfonseca (23) op te sporen. In die korte tijdspanne plaatste Alfonseca filmpjes en foto's op zijn Instagram-account.

Zo fotografeerde hij het briefje dat hij aan de bankbediende gaf. Op het beleefde briefje, dat Alfonseca eindigde met een glimlachende smiley, schreef hij onder meer 'dat hij het op prijs zou stellen als ze een minuut zouden wachten met het indrukken van de alarmknop'. Daarnaast plaatste hij een video waarop te zien is hoe de bankbediende al het geld in een tas stopt.

Tegen een Amerikaanse nieuwszender zei Alfonseca dat hij de bank niet beroofde, maar 'gewoon om geld vroeg'. "Ze had kunnen weigeren en dan was ik gewoon weggegaan."

Hij zette de beelden op Instagram om aan de politie te kunnen bewijzen dat hij ongewapend was. Ook wilde hij zijn volgers op social media laten zien wat hij aan het doen was.

In gesprek met de nieuwszender deed hij ook nog de groeten aan Michelle Obama, Justin Bieber en Lady Gaga. Dat stond verder los van de beroving.

Inmiddels zijn alle beelden van Instagram verwijderd.
Het briefje