Melkveehouder Henk van Boven uit Staphorst stond afgelopen dinsdag voor een grote verassing. Er werd een bijzonder kalfje bij hem geboren. Het kalfje heeft drie kleuren: zwart, rood en wit en dat is heel uniek volgens Van Boven.

De moeder en vader zijn zwart en heeft het drie dagen oude kalfje drie kleuren. De melkveehouder heeft dit nog nooit meegemaakt. In heel Nederland en België zijn maar een paar driekleurige koeien.

Onverklaarbaar, noemt Van Boven de mix van kleuren. De ouders van het kalfje waren beide zwart en de overgrootmoeder ook. Misschien zit er een spoortje rood in de overovergrootmoeder, maar dat gaat Henk niet uitzoeken. Dat meldt RTV Oost.

‘Het is een prachtig groot kalf, zelfs als ze helemaal zwart of rood was geweest, was ze mooi, maar nu helemaal’’, zegt de boer.

Op de vraag aan Van Boven of hij later nog iets bijzonders met het kalf gaat doen, antwoordt hij: “Die mag gewoon koe worden. Ik ga d’r niet verkopen hoor. Gewoon gezond blijven en koe worden.”

Bij melkveehouderij Van Raaij in het Brabantse Gassel staat ook een lapjeskoe. De anderhalf jarige koe trekt veel bezoekers.
Filmpje