Een hittegolf in het noorden van ItaliŽ doet iedereen die er woont of op vakantie is serieus puffen en zweten. De temperaturen lopen er op tot bijna 38 graden Celsius en dat is ook warm voor ... auto's. Een Britse toerist merkte op dat een Italiaanse wagen zo hard aan't afzien was van de hitte dat hij begon te smelten.

De Britse toerist, John Westbrook, deelt foto's van de smeltende Renault Megane. Volgens Westbrook stond de auto al enkele dagen op een parking voor het strand. "Het is puur door de hitte dat de auto begon smelten", zegt hij aan Britse nieuwswebsite MailOnline. "Mijn vrouw en ik passeerden de auto en konden onze ogen niet geloven. De lak van de auto, delen van de bumper en zelfs de spiegels begonnen te druppen op de grond. Moraal van het verhaal: vertrouw NOOIT op Franse auto's", voegt hij eraan toe.

Het incident deed zich voor in het Italiaanse havenstadje Caorle, zo'n 60 kilometer van VenetiŽ. De hittegolf in het noorden van ItaliŽ heeft al honderden bejaarden het leven gekost. De lokale pers waarschuwt toeristen voor de hoge temperaturen en raadt aan voorzorgsmaatregelen te treffen.
Filmpje