RafaŽl uit Hilversum kocht op het vliegveld van Londen een enorme beer voor zijn zoontje. Maar hoe neem je zo'n beer van 1,90 meter mee? Gewoon op plek 18a, aan het raam.

RafaŽl Redczus van Berkel was maandag in Londen voor werk. Vanwege de dikke mist had zijn vlucht 30 uur vertraging. Om de tijd wat te doden en zijn laatste ponden op te maken, kocht hij op het vliegveld een beer. Voor zijn zoontje Reno (1).

"Ik zag hem hangen en dacht meteen; die is leuk voor mijn zoontje. Toen de winkelmedewerkster hem naar beneden haalde schrok ik wel: dat ding is net zo groot als ik", vertelt RafaŽl tegen RTL Nieuws.

Met de beer op zijn schouder liep hij over het vliegveld Londen Stansted. "Je wilt niet weten wat zo'n beer met je doet. Ik werd ongegeneerd bekeken. Gesmoezel. Veel glimlachen. Maar ook hardop lachen. Ontwapenend, alsof er meteen een laagje vernis is verdwenen. Mensen komen naar je toe om dat ding te knuffelen. Zo leuk."

Bij de incheckbalie vroeg het vliegtuigpersoneel van EasyJet aan RafaŽl hoe hij de beer mee dacht te gaan nemen. "Natuurlijk heb ik iets geregeld. Ik heb een ticket voor hem", grapte hij. RafaŽl vervolgt: "Tot mijn grote verbazing nam iedereen die opmerking serieus."

EasyJet besloot, ondanks de drukte, coulant te zijn en het knuffelbeest niet in het laadruim te zetten. De beer kreeg een plek tussen de passagiers. "En ook nog bij het raam. Fantastisch", vertelt Rafael.

Voor wie twijfelt: voor de beer heeft hij niets betaald. "En een ticket boeken kan niet, aangezien beer geen paspoort heeft."

Easyjet heeft op Facebook nog een berichtje geplaatst aan beer. 'Lieve Beer, we zijn blij dat je hebt genoten van je allereerste vlucht!'
Foto