Hulp uit onverwachte hoek voor een oudere vrouw die zaterdagmiddag in Hoogezand met haar auto in een sloot belandde. Een stel Zwarte Pieten dat meedeed aan de Sinterklaasintocht in het dorp, haalde haar uit het water.

Volgens de brandweer is haar echtgenoot vermoedelijk heel even onwel geraakt en daardoor in de brede sloot beland. Dat gebeurde op steenworp afstand van de Sinterklaasintocht. Dus ging een stel Zwarte Pieten, toevallig ook lid van de vrijwillige brandweer, direct ter plaatse.

"We zaten al in de bus naar een volgende Sinterklaasintocht toen we op onze pieper melding kregen van het ongeval", zegt een van de redders. Zwarte Piet of niet, de plicht riep. "Het pak dat we droegen deed niet ter zake. We gingen er razendsnel op af."

Op de plek van het ongeval troffen ze een auto met minimale waterschade aan en een ander voertuig dat bijna volledig in het water lag. De bestuurder daarvan, vermoedelijk de echtgenoot van de man, stond dankzij adequaat ingrijpen van de politie alweer op het droge. De vrouw werd door de Pieten uit haar auto gehaald.

De kinderen aanwezig bij de intocht hebben niets meegekregen van het gebeuren. En de Pieten? Voor hen zit de dag erop. "Moe, maar voldaan."
Foto