Vergeet quinoa, boerenkool of chiazaad, er is een nieuwe superfood die volgens wetenschappers bomvol goede stofjes zitten. De vraag is alleen of de healthfreaks en fitgirls het aandurven...

Volgens Indiase onderzoekers is kakkerlakkenmelk namelijk de volgende grote superfood, omdat het een uniek soort proteļne bevat. Daarnaast is het vier keer zo voedzaam als een glas melk en dus heeft dit bijzondere drankje alle potentie om straks in alle hippe koffiezaakjes geschonken te worden.

De melk komt niet zomaar van de huis-tuin-en-keukenkakkerlak, maar van een speciaal soort. De punctata Diploptera is een van de weinige kakkerlakken die levende kinderen baart. De melk die zij hun ongeboren nageslacht geven bevat bepaalde kristallen, die volgens de wetenschappers veel voedingswaarde hebben. "Deze kristallen zijn als een complete maaltijd", aldus Sanchari Banerjee tegenover de Indian Times. "Ze zitten bomvol gezonde eiwitten, vetten en suikers."

Volgens wetenschappers is de kakkerlakkenmelk dan ook het perfecte eiwittensupplement, bijvoorbeeld voor bij het sporten. "De melk is calorierijk en geeft energie vrij gedurende langere tijd", legt Banerjee uit.

Natuurlijk is het melken van een kakkerlak een hele klus, daarom willen de wetenschappers proberen de kristallen zelf te maken in een laboratorium. En wie weet, misschien drinken we onze low fat frappuccino over een tijdje wel met opgeklopte kakkerlakkenmelk.