Vorige week ontstond er ophef toen een 12-jarig meisje viral ging met foto's van dieren die ze had neergeschoten in Afrika. Vooral de foto waarop ze trots naast een giraf stond leverde veel reacties, en zelfs doodsbedreigingen, op. Inmiddels heeft het meisje gereageerd op alle ophef.

Toen Aryanna Gourdin de foto's op haar Facebook plaatste had ze nooit gedacht dat het zo veel stof zou doen opwaaien. De beelden die ze met haar vader had gemaakt op een safari in Zuid-Afrika werden in eerste instantie alleen gedeeld door een groep van jachtliefhebbers. Maar al snel werden de foto opgepikt, en daarmee kwamen ook de felle reacties en doodsbedreigingen.

In een interview met Good Morning America reageerde Aryanna op alle ophef. "De jacht is iets wat ik koester en waar ik van geniet", zegt ze. "Ik wil dat andere mensen mijn ervaringen kunnen zien". Over alle felle reacties zegt ze te begrijpen dat die mensen van dieren houden, maar zelf zegt ze ook van dieren te houden. "We houden gewoon ook van jagen."

Ook vader Eli kreeg veel bedreigingen toen de foto's viral gingen, maar hij zegt daar niet mee te zitten. "We zijn trots om te jagen, en we zullen daar nooit onze excuses voor aanbieden". Hij beweert dat de giraf een 'probleemgeval' was die het eten opat dat andere giraffen nodig hadden om te overleven. Daarnaast beweert hij dat het vlees aan een dorp is geschonken, waardoor 800 weeskinderen ervan kunnen eten.

Aryanna is dan ook niet bepaald van plan om haar hobby op te geven. "Ik zal nooit stoppen met jagen", zegt ze. "Ik ben een jager. Wat mensen ook zeggen, ik zal nooit stoppen"
Foto