Een baby met een zeldzame verouderingsziekte is deze week ter wereld gekomen in Bangladesh. De jongen ziet er uit als een oude man. Hij heeft rimpels, holle ogen, een verschrompeld lichaam en haar op zijn rug. Volgens lokale doktoren heeft de jongen de ziekte progeria, een ziekte die een op de vier miljoen mensen treft.

Mensen met progeria worden snel ouder: „De baby ziet er totaal niet uit als een pasgeborene”, aldus een van de behandelend artsen. „Er zijn al duidelijke tekenen van ouderdom, zoals de duidelijke rimpels en de ruwe huid.”

De ouders van het ventje zijn desondanks in de wolken met de geboorte van de kleine. Zijn zien hem als een ‘wonderkind’: „We accepteren hem zoals hij is. We zijn heel blij dat we een jongetje in huis hebben. Eerder zijn we al gezegend met een dochter. Nu zijn we een gezin van vier. Wat hebben we nog meer te wensen.”

Veel nieuwsgierige omwonenden bezoeken meneer Patro en zijn vrouw Parul om een glimp op te kunnen vangen van het baby’tje. De ouders hebben goede hoop dat het jongetje in goede gezondheid zal opgroeien, maar feit is dat de meeste kinderen met de aandoening niet ouder worden dan dertien jaar.

Toch zijn er kinderen die ouder weten te worden. Zo werd de Britse Hayley Okines in veel landen bekend nadat een documentaire over haar leven was verschenen. De verwachting was dat ze niet ouder zou worden dan 13 jaar, maar in april 2015 overleed ze uiteindelijk op 17-jarige leeftijd. De Filipijnse Ana Rochelle Pondare werd zelfs 18 jaar.