Een bizarre diefstal in de VS. Daar werden 44 vogelhuisjes, ter waarde van meer dan 1000 dollar, gestolen. Ze waren gemaakt door een bejaarde man die met de verkoop zijn pensioen wilde aanvullen.

Del Rose (80) is al lang met pensioen, maar hij wilde wat extra geld verdienen. Om dat voor elkaar te krijgen bouwde hij vogelhuisjes om te verkopen. Hij verkocht ze simpelweg langs de kant van de weg.

Rose had het volste vertrouwen in de mensen in de buurt en dus liet hij de vogelhuisjes 's nachts staan. Maar dat vertrouwen was misplaatst, want de volgende dag waren er 44 verdwenen. "Ik had er een heleboel gemaakt en nu zijn ze weg", zegt hij tegen een verslaggever van de lokale zender KVAL.

De bejaarde man had veel geld en werk in de vogelhuisjes gestoken. Hij baalt dan ook enorm van de brutale diefstal. "Hoe ik me voelde toen ik het ontdekte? Nou, het is een enorme klus om opnieuw te beginnen."

Rose loopt zeker 1080 dollar (970 euro) mis door de diefstal. Hij snapt niet waarom iemand de huisjes zou willen stelen. "Wat gaan ze ermee doen? Waar willen ze ze gaan verkopen. Niemand maakt vogelhuisjes zoals ik ze maak."
Foto