Honden hebben de reputatie de trouwste huisdieren te zijn. Che, een hond in het Amerikaanse Philadelphia, was bereid zijn leven te geven om zijn baasje te redden toen er brand uitbrak in huis.

Het huis had geen rookmelders en de brand brak midden in de nacht uit, meldt de lokale nieuwszender CBS Philly. De brand werd ontdekt doordat Che net zo lang begon te blaffen totdat de buren wakker werden en het alarmnummer belden.

Toen de brandweermensen het huis betraden zagen ze daar een indrukwekkend tafereel. De hond was bovenop zijn baasje gekropen, om haar zo lang mogelijk te beschermen tegen de vlammen. Zowel Che als zijn baasje waren toen al bewusteloos.

Dat gedrag van de hond, verbaasde de buren niet. "Als je goed zorgt voor je huisdier, dan zal je huisdier hetzelfde doen voor jou. En zij zorgde altijd heel goed voor haar dieren", zegt een buurman.

Of het verhaal een happy end krijgt, staat nog niet vast. De vrouw ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Met Che lijkt het in ieder geval wel al de goede kant op te gaan. Een dierenwelzijnsorganisatie, die zich zolang over Che ontfermde, meldt dat het wel in orde met hem lijkt te komen. Hij moet nog wel zuurstof krijgen toegediend, maar heeft zijn eerste wandeling buiten de deur alweer gemaakt en ook bezoek gehad van de brandweermensen die hem vonden.
Foto