Als de baas 'Curtis hier komen!' roept, bestaat de kans dat er vijf medewerkers tegelijk op zijn oproep reageren. Het zijn de 18-jarige broers en zussen met de achternaam Curtis, die een vijfling zijn en allemaal bij hetzelfde restaurant werken.

Hun moeder noemde het restaurant al McCurtis. Leith, Logan and Lucas Curtis werken in de keuken, Lauren Curtis neemt bestellingen op en Lindsey Curtis is de gastvrouw van de McDonald's in de plaats Potterville in de Amerikaanse staat Michigan.

Vier broers en zussen hebben hun baan te danken aan broer Lucas die al een jaar in het restaurant werkte. Zijn baas vroeg of hij nog jonge mensen kende die op zoek waren naar werk in het restaurant, waarop hij antwoordde: ''Ja ik ken nog wel vier 18-jarigen, mijn broers en zussen.'' De baas reageerde stomverbaasd, maar meteen ook enthousiast.

Het valt de klanten niet meteen op dat de Curtissen een vijfling vormen, ze zijn verre van identiek aan elkaar. Op sommige momenten, zoals op zondag, vormen ze meer dan de helft van het personeel van het restaurant.

Manager Renee Draves is in ieder geval dolblij met het vijftal: ''Deze vijf zijn de uitvinders van het begrip teamwork. Als ik een gat in het dienstrooster heb, dan hoef ik meestal maar een nummer te bellen. Bij de familie Curtis is altijd wel iemand thuis die een dienst wil invullen.''

De vijf zitten ook nog eens op dezelfde school en in dezelfde klas, maar dat heeft volgens hun vader (zelf de helft van een tweeling) nog nooit tot praktische problemen geleid.
Foto