WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 8-5 22:00 - 67606 artikelen - nu online 17 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 [2] 3 4 5 6 7

gezondheid

29-04-16 20:47:05
nietmeer
@allone: Ik wil inderdaad afvallen. Inmiddels ben ik 9 kg kwijt. Dit zal vast niet alleen vet zijn, maar ook spierweefsel. Daarom ga ik in juli ook aan krachttraining beginnen.

In welvarende landen is te veel eten wel een probleem. We eten de hele dag door te grote porties. Dat in combinatie met onze drukke - veelal zittende - leven, komt ons gezondheid niet ten goede. :(

29-04-16 21:05:03
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: 9 kilo is veel..
gezondheid is belangrijk, dus gelijk heb je .. :)

30-04-16 11:31:50
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: .. en sporten doe je toch ook regelmatig?

30-04-16 11:41:06
nietmeer
Jup! Ik probeer 3x in de week te hardlopen. Maandag en vrijdag doe ik lang hardlopen (wat nu 50 minuten achter elkaar is) en woensdag doe ik kort hardlopen (20 en 20 minuten met 3 minuten wandelen tussenin).
Wanneer ik met krachttraining ga beginnen, wil ik kickboks lessen gaan volgen één keer in de week.

30-04-16 11:52:10
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: mooi #ok
en goed dat je het volhoudt :ja

Laatste edit 30-04-2016 11:52

30-04-16 18:57:16
nietmeer
Ach... Het gaat met ups en downs. Belangrijk is om niet te stoppen na zo'n down en levenslange veranderingen maken.

13-05-16 05:36:56
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Johns Hopkins Medical School

Na jaren van behandeling van kanker met chemotherapie en de hardnekkige opvatting dat chemotherapie de enige manier is om de kankercellen te kunnen bestrijden en te elimineren, komt eindelijk het universiteitsziekenhuis “Johns Hopkins” met de boodschap dat er wel degelijk een alternatieve manier is om te genezen van kanker.


Ieder gezond mens heeft kankercellen in het lichaam. Deze kankercellen zijn niet te zien in de standaardtesten totdat ze zich vermenigvuldigd hebben tot een paar miljard kankercellen. Wanneer artsen na een chemobehandeling patiënten vertellen dat ze vrij zijn van kankercellen betekent dit niet dat er geen kankercellen meer in het lichaam zitten, maar dat er te weinig zijn om ze nog te kunnen detecteren.
Tijdens het leven ontstaan bij iedere persoon ongeveer 6 tot 10 keer kankercellen in het lichaam.
Wanneer het immuunsysteem sterk en gezond is zullen de kankercellen worden vernietigd vér voordat ze zich kunnen vermenigvuldigen tot tumoren.
Wanneer iemand kanker heeft betekent dit altijd dat de persoon in kwestie meerder voedingstekorten heeft. Deze tekorten kunnen te wijten zijn aan genetische, milieu, voeding en leefstijlfactoren
Om de meervoudige voedingstekorten te overwinnen is een verandering van dieet plus supplementen om het immuunsysteem te versterken noodzakelijk.
Chemotherapie houdt in het vergiftigen van snelgroeiende kankercellen, maar vernietigt ook snelgroeiende gezonde cellen in het beenmerg, maag- darmkanaal enz. en kan orgaanschade aan lever, nieren, hart en longen veroorzaken.
Bij vernietiging van kankercellen door straling veroorzaakt dit ook brandwonden, littekens en schade aan gezonde cellen, weefsels en organen.
Initiële behandeling met chemo en bestraling zal vaak de tumorgrootte doen verminderen, maar langdurig gebruik van chemotherapie en straling leidt niet tot meer tumorvernietiging.
chemotherapie-iaDoor te veel toxische belasting van straling en chemotherapie wordt het immuunsysteem aangetast of vernietigd waardoor de patiënt kan bezwijken aan verschillende soorten infecties en complicaties.
Chemotherapie en straling kan ook kanker veroorzaken doordat cellen muteren en resistent worden waardoor ze nog moeilijker te vernietigen zijn. Chirurgie kan er ook toe leiden dat kankercellen worden verspreid naar andere delen van het lichaam.
Een effectieve manier om kanker te bestrijden is om kankercellen te laten verhongeren door ze het voedsel te onthouden waardoor ze zich vermenigvuldigen.

Waar kankercellen zich mee voeden
Suiker is een belangrijke voedingsbron voor kankercellen. Door geen suiker meer te consumeren worden kankercellen afgesneden van de levering van een voor hen belangrijke voedselbron. Zoetstoffen zoals NutraSweet, Equal, Spoonful etc. zijn gemaakt van Aspartaam en zijn ook zeer schadelijk. Een beter en natuurlijk substituut zou Manuka honing of melasse zijn maar alleen in zeer kleine hoeveelheden. Ook keukenzout moet vermeden worden omdat deze een chemische stof krijgt toegevoegd om het wit van kleur te maken. Een beter alternatief is Bragg’s amino’s of zeezout.
Het drinken van melk zorgt er voor dat het lichaam slijm gaat produceren, vooral in maag- en darmkanaal. Kanker voedt zich met slijm. Door het afsnijden van melk en dit te vervangen door ongezoete sojamelk zullen de kankercellen worden uitgehongerd.
Kankercellen gedijen goed in een zure omgeving. Een dieet op basis van vlees is zuur en het is beter om vis te eten en matige hoeveelheden kip dan rund- of varkensvlees. Ook bevat vlees antibiotica, groeihormonen en parasieten die schadelijk zijn, vooral voor mensen met kanker.
Een dieet bestaande voor 80% uit verse groenten, vruchtensappen, volle granen, zaden, noten en een beetje fruit, helpt het lichaam in een alkalische omgeving te komen. De overige 20% kan bestaan uit gekookt voedsel, waaronder bonen. Verse groentesappen zorgen voor levende enzymen die gemakkelijk worden geabsorbeerd en binnen 15 minuten het cellulaire niveau bereiken om cellen te voeden en de groei van gezonde cellen te verbeteren.
Om levende enzymen te verkrijgen voor het bouwen van gezonde cellen is het drinken van verse groentesappen (de meeste groenten waaronder taugé) 2 of drie keer per dag absoluut noodzakelijk. Enzymen worden vernietigd bij 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit).
Vermijd koffie, thee, chocolade en andere hoog coffeïne houdende dranken. Groene thee is een beter alternatief en bezit tevens kankerbestrijdende eigenschappen. Het best is het om gezuiverd en gefilterd water te drinken. Vanwege het bevatten van bekende gifstoffen en zware metalen moet het drinken van leidingwater ontraden te worden. Gedistilleerd water is zuur en dient absoluut vermeden te worden.
De celwanden van kankercellen hebben een taaie eiwitbekleding. Door geen of minder vlees te eten worden meer enzymen vrijgemaakt om de eiwitwanden van de kankercellen aan te vallen, zodat de lichaamseigen “killercellen” de kans krijgen om kankercellen te vernietigen.

Ziekte van lichaam en geest
Johns Hopkins Medical Schools is een van de zeldzame regulaire medische instituten die kanker een ziekte noemt van zowel het lichaam als de geest. Zij benadrukken dat een proactieve en positieve geest de kankerpatiënt zal helpen als overlevende uit de strijd te komen. Woede en bitterheid zal er voor zorgen dat het lichaam in een stressvolle en zure omgeving terechtkomt. Een liefdevolle en vergevingsgezinde geest doet het lichaam ontspannen, waardoor genieten van het leven weer mogelijk wordt en de strijd tegen kanker winnend kan worden afgesloten.
bron

13-05-16 05:39:17
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Anita Moorjani kreeg kanker en gleed op haar sterfbed in coma. Iedereen dacht dat ze zou sterven. Maar ze begreep opeens waarom ze kanker had gekregen en kwam terug. In deze video vertelt ze haar verhaal
dying to be me

interview met haar deel 1 en deel 2

Laatste edit 13-05-2016 05:42

20-06-16 12:15:10
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
is parfum giftig?

klik hier

er is een groot verschil tussen synthetische parfum en geurstoffen die direct van planten afkomstig zijn.
synthetische geurstoffen zijn veel geconcentreerder en stabieler, daardoor geuren ze langer, maar zijn ook moeilijker te verwerken door ons lichaam.
van veel synthetische geurtstoffen werd bij wetenschappelijk onderzoek gevonden dat ze hormoonverstorend zijn, vruchtbaarheidsproblemen en zelfs kanker kunnen veroorzaken.

synthetische geuren worden veel gebruikt in wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, deodorant, shampoo, cosmetica, scheerschuim, luchtverfrissers en natuurlijk parfum

20-06-16 12:27:34
MIADIA
Oudgediende


WMRindex: 4.888
OTindex: 5.974
S
@allone: hmm nou dat is lekker allemaal....

20-06-16 12:32:08
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
@MIADIA: niet dus
je kunt beter (natuurlijke) etherische olie gebruiken, als je een geurtje wilt

20-06-16 16:36:55
MIADIA
Oudgediende


WMRindex: 4.888
OTindex: 5.974
S
@allone: ik vindt mezelf lekker genoeg ruiken. ik heb een parfum allergie dus ik smeer sowieso niet zo veel spullen op

20-06-16 17:03:54
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
@MIADIA: nog beter :ja

21-06-16 14:20:24
nietmeer
Sinds een tijdje ben ik elke dag daadwerkelijk gaan bijhouden wat ik eet en drink. Ik ben mijn eten gaan wegen en de caloriën bij gaan houden. Wellicht dat ik dit later ook met een aantal macronutriënten ga doen.

Momenteel eet ik vrij weinig, maar dat komt doordat ik nu aan het vasten ben. Ik kan 's avonds simpelweg niet zoveel eten, omdat je na een dag vasten snel vol zit. Maar op een normale dag krijg ik wel voldoende binnen.

Morgen heb ik een "fitness afpsraak" in de sportschool. Hopelijk kunnen ze mij helpen met het maken van een trainingschema en het aanpassen van mijn voedingspatroon.
Ik wil namelijk wel verder vet verliezen, maar geen spiermassa meer verliezen. Het zou mooi zijn als ik het terug kon opbouwen.

Ik ben benieuwd.

21-06-16 14:25:22
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: ja, ben ook benieuwd :)
ramadan-vasten of lijn-vasten?

21-06-16 14:36:33
nietmeer
Haha, Ramadan vasten. :P

21-06-16 14:50:30
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: en waarom vind je het belangrijk dat te doen?

21-06-16 14:55:47
nietmeer
Het is een verplichting voor elke Moslim die in staat is te vasten, te vasten tijdens de Ramadan. In de maand Ramadan zijn de boeken opengebaard aan de profeet. Tijdens deze maand is het geloof aan ons overgebracht.

Deze maand is een soort "reset". Je komt weer dichter bij God, dichter bij de religie. Je gaat jezelf evalueren. Hoe kan ik mijzelf verbeteren? Niet enkel als Moslim, maar ook als mens.

In deze maand worden vriendschappen sterker gemaakt, staat men open voor anderen, delen we liefdevol onze bezitingen en eten. En hopen we dat we het komende jaar onszelf kunnen verbeteren.

22-06-16 06:46:49
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: ah, dank je :)

en dat is ook jouw ervaring? dat je er door verbetert?
want ik neem toch aan dat mensen in deze moderne tijd iets niet doen alleen maar omdat het verplicht is, maar ook omdat ze het zelf wilen en zelf voelen dat het ze goed doet?!

zijn er andere moslims in je vrienden-/kennissenkring met wie je het samen kunt doen? *)

dat je door vasten meer tot jezelf komt en helderder zou kunnen worden kan ik me goed voorstellen.. en is ook wel mijn ervaring..

alleen vind ik deze manier van vasten een beetje vreend en nogal ongezond.. waarom overdag niet eten (en geen water drinken 8O) en 's nachts wel?
.. ik zou het iig anders doen.. overdag minder eten, of alleen bepaalde dingen eten, en niet 's nachts met een volle maag slapen..

22-06-16 11:50:57
Emmo
Stamgast


WMRindex: 49.853
OTindex: 27.330
Quote Alev:
In deze maand worden vriendschappen sterker gemaakt, staat men open voor anderen, delen we liefdevol onze bezitingen en eten. En hopen we dat we het komende jaar onszelf kunnen verbeteren.
H'm, 't zal vast ergens anders aan liggen, maar ik zie in Arabische landen (Marokko, Egypte ed) nooit meer knokpartijen en woordenwisselingen in het (scheeps)ruim dan tijdens de ramadan.

22-06-16 12:17:13
nietmeer
@allone: Men overschat het vasten enorm. "De hele dag niet eten? En geen water?!!" Dat valt ontzettend mee en ik heb er geen moeite mee.

Liefde voor God en liefde voor het geloof is voor veel mensen al genoeg reden om regels te naleven.
Helaas doe ik het vasten alleen en mis ik hierdoor een belangrijk deel van de Ramadan. Dit is ook mijn eigen schuld, want er zijn genoeg mensen die mij onder hun hoede zouden nemen. Ook al kennen ze mij niet.

@Emmo: Ik weet niet wat voor personen op een schip werken.

22-06-16 12:35:08
venzje
Oudgediende


WMRindex: 20.372
OTindex: 7.195
Alev: Het is ook mijn ervaring dat het veel minder erg kan zijn dan het lijkt.

Ik vast twee dagen per week, het hele jaar door. Ik mag daarbij best water drinken, want ik vast uitsluitend voor mezelf en zonder voorschriften. Maar in de praktijk drink ik op zo'n dag toch nauwelijks of helemaal niet. En dat is helemaal niet moeilijk.
Maar ik vermoed dat het andere koek zou zijn wanneer ik in de brandende zon lichamelijk zware arbeid moest verrichten!

22-06-16 12:39:00
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.335
OTindex: 78.035
Alev: @Emmo: of het makkelijk is en hoe je je voelt zal waarschijnlijk ook te maken hebben met of je wel of niet (zwaar) lichamelijk werk doet..
(edit: wat @venzje dus ook al zegt, zie ik nu)

Quote:
Men overschat het vasten enorm. "De hele dag niet eten? En geen water?!!" Dat valt ontzettend mee en ik heb er geen moeite mee
voor zover ik weet eet en drinkt men 's avonds en 's ochtends (na zonsondergang en voor zonsopgang).. dus in zoverre is het geen vasten in de zin van niets-eten..
maar zoals ik alzei, het lijkt me ongezond..
.. ach, alles is relatief, als je je er goed bij voelt, dan is dat het belangrijkste :ja *)
de vraag is alleen, of iedereen zich er goed bij voelt, en of er geen mensen zijn die wel 'strainen' (zoals de mensen waar @Emmo het over heeft).....

Laatste edit 22-06-2016 12:42

22-06-16 12:44:08
venzje
Oudgediende


WMRindex: 20.372
OTindex: 7.195
Quote @allone:
het lijkt me ongezond
Het menselijk lichaam is erop ingesteld om niet iedere dag eten binnen te krijgen. Gedurende 99% van de tijd dat het menselijk ras bestaat is dat de normale situatie geweest.

Laatste edit 22-06-2016 12:45

22-06-16 12:46:52
Emmo
Stamgast


WMRindex: 49.853
OTindex: 27.330
Alev: @venzje: @allone: Inderdaad gaat het in mijn "verhaal" om stuwadoors. Die leveren op het heetste van de dag, ook tijdens de ramadan, een flinke lichamelijke inspanning. Zeker in minder ontwikkelde landen waar er nog veel handenarbeid is, en waar er van enige vorm van arbeidsbescherming ternauwernood sprake is.
Hoewel ik meen dat de koran voldoende handvaten bied aan mensen in die omstandigheden, zijn de stuwadoors duidelijk prikkelbaarder dan anders.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 [2] 3 4 5 6 7

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven