hr
jaargang -23 - laatste artikel 25-12 08:16 - 75564 artikelen -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


1 2 3 4 .6 7 8 [9] 10 11 12 ... 109 110 111 112

Blog van KhunAxe

24-04-20 11:18:48
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Mamsie: Hier kennen we geen ketjap, dus dat gaat er sowieso niet doorheen. Verder kun je op YT heel veel recepten vinden voor Khao Pad en Phad Thai, (bami zeg maar).

Wij gebruiken wel sambal, (chili), maar niet die zoute zooi die je in Nederland koopt, (Oelek enzo.). De chili's worden gedroogd en daarna in de vijzel vermalen, daarmee breng je het gerecht op smaak qua pittigheid.

Koriander gaat ook hier in veel gerechten, zoveel zelfs dat als mijn zus hier op vakantie is ze een door Wan geschreven briefje bij zich heeft om aan de serveerster te laten lezen. Daarop staat op z'n Thais: Geen koriander!! :)

Verder wordt er vaak gember in verwerkt. En verder, ach, je kunt er zowat alle roerbakgroenten in kieperen. Het is eigenlijk een heel simple gerecht.

24-04-20 11:20:00
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
Quote @Mamsie:
@KhunAxe: Bij mij gaat er knoflook, korianderpoeder, sambal en ketjap door.
Hebben jullie een tip voor een aanvulling hiervan?
Zeker: fijngewreven (of geblenderde) ui. Of reken je die bij de groente? Verder gebruik ik graag sereh (citroengras) en een mespuntje djintan (gemalen komijn). En tenslotte vind ik djahé (gemberpoeder) of verse gember erin ook lekker. Voor de sambal gebruik ik het liefst sambal trassie, of gewoon sambal oelek en wat losse trassie (bij ons thuis beter bekend als garnalenhasj  ;)).
Ketjap doe ik er niet door, maar zet ik los op tafel. Ik vind de smaak daarvan snel te overheersend, dus dat mag ieder zelf toevoegen. (En sowieso niet die zoute troep van het bekende gele merk, maar iets als Ketjap A of zo.)

Laatste edit 24-04-2020 11:24

24-04-20 11:21:16
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@venzje: Jij maakt Nasi, geen Khao Pad :D

24-04-20 11:26:21
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
@KhunAxe: Ik had het ook tegen de nasi-makende @Mamsie, niet tegen jou.

Vort! Terug in je hok! Vlegel!

24-04-20 11:31:51
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.316
OTindex: 96.264

24-04-20 11:33:04
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@venzje: Sorry hoor, zal 't niet meer doen :[

@Sjaaaaaak!!! Hij zegt vlegel tegen mij!!

24-04-20 11:33:08
Emmo
Stamgast


WMRindex: 67.960
OTindex: 28.590
@KhunAxe: Sambal en ketjap zijn typisch Indonesisch. Ook mijn Filipijnse medewerkers kennen dat niet.
Internationaal kennen ze wel de sojasaus peperpasta, maar de typisch Indonesische toevoegingen, hoeveel soorten ketjap en sambal bestaan er wel niet, zijn daarbuiten onbekend.

24-04-20 11:36:03
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Emmo: Vandaar dat ik het consequent over chili heb :) Dat kennen jouw Filipijnse bootsmaatjes gegarandeerd :ja

Sojasaus kennen we daarentegen wel en gebruiken dat ook met regelmaat, net als oestersaus, ook een veelgebruikt ingredient in Thaise schotels.

24-04-20 11:37:44
Emmo
Stamgast


WMRindex: 67.960
OTindex: 28.590
@KhunAxe: Weet je wat je met een dorsvlegel al niet kunt doen?

24-04-20 11:41:55
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.316
OTindex: 96.264
@Emmo: Gaan we dreigen?

24-04-20 11:48:39
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Emmo: Toevallig weet ik dat :ja Er was een tijd in China en Japan dat gewone burgers geen wapens mochten dragen zoals zwaard of dolk.

Toen hebben sommigen zich gespecialiseerd op het gebruik van gewone boerenwerktuigen zoals de lange stok (Bo), zeis, de kleinere handzeis en, inderdaad, de dorsvlegel. Later zijn deze boerenwerktuigen opgenomen in de traditionele Martial Arts stijlen, voornamelijk de Chinese stijlen. Dus ja, ik weet wat een dorsvlegel kan aanrichten ;)

26-04-20 01:26:51
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
------------------------------------------

26-04-20 01:35:24
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
Omgeslagen

Iedere paar dagen kook ik vlees voor mijn honden, soms varkenshart, soms kippenhart. Het is uitstekend vlees, tenslotte zijn er genoeg mensen die het eten en lekker vinden. Ook zit er goed vet aan, vinden ze lekker ;)

afbeelding

Ik maal het en kook het, zeer licht gekruid, zout is niet goed voor honden. Als het etenstijd is meng ik het met witte rijst, ze zijn er dol op!

Zo ook 2 dagen geleden, ik had ruim 2 kilo kippenharten gemalen en gekookt en na afkoeling in de koelkast gedaan.

Helaas heb ik de 'soep' waarschijnlijk te lang laten afkoelen buiten de koelkast, vanochtend was het zuur, omgeslagen. Shit!!

afbeelding

Zo direct dan maar naar het dorp en nieuw vlees kopen en deze keer sneller koelen m.b.v. ijs. Op zich is het geen dure miskleun, kippenhart kost ongeveer 1.50 Euro per kilo, maar het is wel wat werk om dat spul te vermalen en te koken, verdomme!

Laatste edit 26-04-2020 02:16

26-04-20 05:26:18
Beereekhoorn
Oudgediende


WMRindex: 1.251
OTindex: 10.237
Oef dat is balen, maar wel herkenbaar, waarom maal je het trouwens? Wij sneden het in best wel grote brokken voor de hond (begin 80er jaren toen ik nog een hond had 8O)

26-04-20 05:55:19
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Beereekhoorn: Ik moet het verdelen onder 4 honden en zo ben ik er zeker van dat ze allemaal hun portie krijgen. Ook is de gehakt op deze manier flink nat, dus gemakkelijk te mengen met rijst.

Ik heb een elektrische Moulinex meat grinder, dus is het nou ook weer niet zo vreselijk veel werk :P

afbeelding

Ik ben inmiddels alweer thuis en nu ligt er 2 kilo varkenshart te ontdooien om straks gekookt te worden..

Laatste edit 26-04-2020 05:58

26-04-20 09:41:39
Beereekhoorn
Oudgediende


WMRindex: 1.251
OTindex: 10.237
@KhunAxe: ach en het houd je van de straat _O- *)

26-04-20 10:23:23
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Beereekhoorn: Zo is dat! :D Inmiddels heb ik een nieuwe batch varkenshartgehakt in de koeling staan :)

27-04-20 06:36:32
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
------------------------------------------

27-04-20 07:01:55
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
Pralines

Eindelijk! Na een vast en zeker avontuurlijke reis van maar liefst 23 dagen was het dan toch zover; Het pakketje met Belgische versnaperingen, naar mij verstuurd door @tonktwee en @Kolleke, was gearriveerd!

afbeelding

Ik natuurlijk direct als een gek ventje naar het postkantoor alwaar ik na overleg van wat officiële documenten het pakketje goud in ontvangst mocht nemen.

Het waren niet minder dan 3 doosjes met heerlijkheden! Twee met pralines en één met wat ik vermoed een tablet chocolade was.

Helaas hebben Ton en Nicole gelijk gekregen, door de lange reis en de hoge temperaturen was het allemaal gesmolten en een beetje samengeklonterd.

afbeelding

Maar niet getreurd!! Ik heb de massa in brokken uiteen gehaald en de chocoladestroop van de tablet er overheen gegoten.

Mensen, haal je neus er niet voor op!! Het is heerlijk! Met een kopje koffie erbij heb ik letterlijk zitten zeveren van genot :P

afbeelding

afbeelding

De rest staat in de koeling en wordt op een nader te bepalen tijdstip door ondergetekende en zijn aanhang opgesnoept, (helaas vindt Wan het ook lekker, verdomme!)

afbeelding

Ton en Nicole, ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie hartstikke lief gebaar! Zonder dollen! *)

.

Laatste edit 27-04-2020 07:29

27-04-20 07:28:06
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
De stok die op tafel ligt is een van mijn 'vechtstokken'. Hij ligt daar zodat ik er een knal mee op tafel of op de ijzeren reling kan geven als Kaew en Loki naar elkaar grommen. Tot dusver helpt het, nadat ik Loki heb laten castreren hebben ze niet meer gevochten. Keeping my fingers crossed. Het volle effect van de castratie komt na ongeveer 2 maanden, dus nog een week of 6 te gaan, ongeveer.

27-04-20 10:39:54
Kolleke
Erelid


WMRindex: 1.240
OTindex: 6.293
@KhunAxe: het is je gegund, de Willy Wonka mix :ja

Overigens, de "saus" was het overblijfsel van de "sneeuwballen", door mij en meer Zeeuws-Vlamingen "rotte patatten" genoemd.
Als je de verpakking bestudeerd hebt weet je denk ik wel waaróm 8)

27-04-20 11:11:43
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Kolleke: Euh.. Toen ik de doosjes openmaakte zag ik de geklonterde bonbons die ik voorzichtig uit de doosjes heb gehaald en op een schaaltje heb geled.

Daarna opende ik dat andere pakje waarin een geseald pakje zat, de 'sneeuwballen' dus. Enfin, toen ik die seal open knipte drupte de chocoladesaus over de tafel, mijn schoot en over mijn broek :$

Dus alles zat onder de 'saus', ik heb een zo groot mogelijk gedeelte geprobeerd op te vangen en heb het over de bonbons gegoten. De verpakking was, zo je vast begrijpt, inmiddels plakkerig en onleesbaar :P Dus nee, ik weet niet waarom, maar hoe dan ook, over de pralines smaakte het geweldig! :ja

Edit: Even gezocht op 'rotte patatten', tja, bestaat voor het merendeel uit geklopte margarine, dat wil natuurlijk wel smelten :D Het was echt een sausje geworden :P Lijken een beetje op truffels geloof ik?

.

Laatste edit 27-04-2020 11:22

27-04-20 16:11:04
Kolleke
Erelid


WMRindex: 1.240
OTindex: 6.293
Het is inderdaad voornamelijk botercrème met een flinterdun laagje chocola, waarover poedersuiker gestrooid is.
Alles bij elkaar lijkt het op een truffel, maar óók op een rotte aardappel, vandaar de bijnaam 8)

28-04-20 00:02:53
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Kolleke: Hoe dan ook, we, (Wan en ik) smullen er van. Ze was in het begin een beetje voorzichtig, het leek inderdaad een beetje op diarree op een bordje, maar nadat ik het had gekoeld en voorzichtig in brokjes had gekapt vond ze het heerlijk :ja

28-04-20 08:28:23
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
------------------------------------------

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .6 7 8 [9] 10 11 12 ... 109 110 111 112

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven