Blog van KhunAxe |
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@KhunAxe: Supatana dan? Onderling regelen is op het platteland inderdaad doorgaans de beste manier. Toen ik in Frankrijk werkte ging dat vaak met gesloten beurzen, want haast iedereen kan voor een ander iets betekenen. De buurman had bijvoorbeeld een grasmaaier voor de trekker, wij hadden een metaaldetector waarmee we een onvervangbaar onderdeel van zijn aftandse trekker konden terugvinden op zijn land. . Laatste edit 06-05-2021 10:54 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@venzje: 'Supatana' Mijn eigen menselijke Google Ik zal eens rondvragen, wie weet. Gesloten beurzen klopt wel, een vriend van Wan's zoon heeft indertijd gratis mijn bureaustoel in elkaar gelast. Hij wilde niets weten van een betaling |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
Daarnet voor het eerst in mijn leven zwarte spaghetti op, zwarte spaghetti carbonara om precies te zijn. Ik kon geen smaakverschil proeven tussen zwarte en gewone spaghetti afbeelding |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@KhunAxe: Neuh. Ze hebben er alleen voor de leuk wat inktvisinkt aan toegevoegd, onder het motto: 'het oog wil ook wat'. Laatste edit 07-05-2021 13:27 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@venzje: Precies! Zo gezegd, je proeft geen verschil |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.360 OTindex: 2.480
|
@KhunAxe: Ik kan nu niet zeggen dat ik het er smakelijk uit vind zien... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Dat doen mosselen ook niet, toch vind ik ze heerlijk Overigens smaakte het gewoon naar spaghetti carbonara hoor, heel goed weg te krijgen |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.316 OTindex: 96.264
|
@KhunAxe: Goed dat ik het weet. Ik hoef die zwarte spaghetti dus niet te kopen. Als ik er toch niets bijzonders aan proef kan ik me de meerprijs wel besparen. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Mijn advies? Gewoon laten liggen lieverd, koop dan beter de beste gewone spaghetti zoals De Cecco, volgens vele Italianen de beste spaghetti ter wereld. Maar ook Plus en Honig spaghetti's schijnen erg goed te zijn. Maar het belangrijkste is eigenlijk de kookmethode: Ik zet een grote pan met ruim water op en doe daar een scheutje plantaardige olie en een blokje kruidenbouillon in, geen zout Als het water ruim aan de kook is doe ik de spaghetti in de pan en hou het water flink aan de kook, ondertussen blijf ik regelmatig voorzichtig roeren om te voorkomen dat het gaat plakken. Als de voorgeschreven kooktijd voor al dente 10 minuten is begin ik vanaf 9 minuten sliertjes spaghetti uit de pan te nemen en kauw er op om te testen of hij al dente is. Precies als ik denk dat hij nog héél even moet haal ik de pan van het vuur en giet het water af.. JE KOELT DE SPAGHETTI NIET AF MET KOUD WATER!! Dat is een doodzonde! Laat de spaghetti in de pan en giet er nog een heel klein scheutje plantaardige olie over, olijfolie is het best en lekkerst. Doe het deksel op de pan en schud de spaghetti zoals je een pan mosselen zou opschudden.. Klaar! Schep de spaghetti en saus op een bord en serveer direct zodat de spaghetti nog heet is. Doordat het even heeft kunnen nagaren is de spaghetti perfect al dente, zonder plakkerig te zijn! Spaghetti eet je enkel met een vork, je gebruikt geen lepel om de vork te ondersteunen als je de sliertjes om de vork draait. Als je een bord spaghetti voor je neus krijgt is het bon ton om direct te beginnen met eten, je wacht NIET op de anderen! Met spaghetti is dat niet beleefd maar dom omdat spaghetti snel afkoelt. Dus hup! Gelijk naar binnen schuiven Dit alles heb ik geleerd van mijn Italiaanse vrienden en zo doe ikzelf het inmiddels al jaren. Ik ben altijd verzekert van een perfecte spaghetti |
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
Ik ben een echte cultuurbarbaar. Zodra ik spaghetti voorgeschoteld krijg snij ik het in stukjes en eet het lekker samen met de saus. Ik hou niet van sliertjes hahaha |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@yes_my_dear: Cultuurbarbaar zeg je? Inderdaad, geen discussie~! |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.702 OTindex: 1.137
|
@yes_my_dear, als jij er maar van geniet. En je bent geen cultuurbarbaar, maar je hebt gewoon hele korte spaghetti |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.702 OTindex: 1.137
|
@KhunAxe, misschien is hele korte spaghetti wel de cultuur op de Nederlandse -Duitse grens |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Buick: Iets zegt mij dat het Kimmie is, niet de Nederlands-Duitse grenscultuur |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.702 OTindex: 1.137
|
@KhunAxe, je moet denken in oplossingen. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Buick: Pfffttt... 'Don't focus on the problem! Focus on the solution'.. Die's al oud hoor |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.702 OTindex: 1.137
|
KhunAxe, daarom kennen wij die ook Al zo oud dat ik in herhaling val Laatste edit 08-05-2021 08:44 |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.702 OTindex: 1.137
|
KhunAxe, daarom kennen wij die ook |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.316 OTindex: 96.264
|
@KhunAxe: Ik ben een nóg ergere cultuurbarbaar. Ik breek de spaghetti al in stukjes voordat het de pan ingaat. Erreg hè!! En, je raadt het niet..... de smaak blijft hetzelfde! Alleen het geklieder wordt een stuk minder. Nou dan! 😁 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Het gaat niet enkel om de smaak, ook hoe een gerecht gegeten wordt is mede bepalend voor het eetgenot. Een broodje eet je met je handen, evenals een frietje, de meeste soepen eet je heet. Het verandert weinig tot niets aan de smaak, maar wel aan hoe je het eten ervaart. Verder is het natuurlijk 100% jouw eigen zaak hoe je spaghetti en ander voedsel naar binnen schuift, maar je mist echt iets door spaghetti als een kind te eten, sorry schat |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.151 OTindex: 93.729
|
@Mamsie: doe ik ook, ze vooraf al breken, is het makkelijkste .. en ik zie ook niet in wat de lengte van een sliert aan het eetgenot toevoegt |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@allone: Dan ben ook jij helaas een verloren zaak voor de echte gastronoom Ik ga het niet eens proberen uit te leggen |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.316 OTindex: 96.264
|
@KhunAxe: Ja, wat ik mis, dat is een oranje kin, slurpgeluiden en nog meer ongein. Overigens maak ik maar sporadisch spaghetti, als pasta kies ik tegenwoordig voor penne, in de volkorenvariant. Hierbij komt dan 400 gram kastanjechampignons met een uitje en gehakt. Wat passende kruiden erbij en dat is samen superlekker! |
|