WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 24-9 18:00 - 68701 artikelen - nu online 20 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


1 [2] 3 4 5 .... 13 14 15 16

Knolraap, Wortelloof, schorseneren en prei

16-11-20 17:58:53
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
In de zomervakanties vertrekken studenten naar thuis-thuis, behalve Kater en ik blijkbaar. Dus gedurende de zomer zitten hij en ik als enigen in dit huis. Dat heeft als grote voordeel dat kleding onnodig is, want het is warm en we hebben allebei een hekel aan kleding. Maar de eerste zomer met z'n tweeen begon hij op de (voor mij) meest onverklaarbare momenten ineens "gaathetwelgaathetwelgaathetwel??" tegen me aan te wanhopen.
"Ja, het gaat prima. hoezo?"
"Gaathetwelgaathetwelgaathetwel??"

Nou ben ik altijd een raar worteltje geweest, en wilde ik weleens weten waarom. Dus ik een wachtlijst voor een psycholoog uitwachten. Ik wilde vooral een naampje voor het beestje hebben.
"Of je hebt ADHD, of autisme, of je zit in een risicocategorie voor psychose, of je hebt gewoon een rare jeugd gehad."
Wat voor diagnose is dat?!
Mijn concentratieproblemen mogen niet behandeld worden met ADHD-medicatie tot aangetoond is dat psychoserisico niet de oorzaak is (die medicijnen versterken psychoserisico en psychose is erger dan ADHD), maar het onderzoek dat nodig is om dat aan te tonen is dus niet uitgevoerd.
Mijn oom is psychotisch. Dat psychose naar is, is me helder. En de informatie op me gooien dat ik mogelijk een verhoogd risico heb op psychose zonder bereid te zijn uit te zoeken in welke mate brengt me lekker aan het schrikken.
Kater was fysiek en mentaal het dichtstbij, en wist bovendien wat psychose was. Dus ik naar hem toe.
"Dat verbaast me niks. Ik ben blij dat een proffessional erop let."
???
"Toen ik van de zomer bezorgd stond te zijn, heb ik dat op een goede manier gedaan?"
?????
Kennelijk betekenden al die gaathetwel-acties dus dat ik zijn psychose-antenne liet afgaan, en kennelijk ging hij ervanuit dat ik dat allang doorhad? Nee? Verder herinnerde ik hem natuurlijk behoorlijk aan Sas die avond.
We hebben er een bijzonder zenuwachtig knuffelend gesprek aan overgehouden, en ik ook het besef dat hij een ontzettend lief en zorgzaam persoon is.

Er is hier overigens niets zorgwekkend aan, in die zin dat als dat verhoogde risico op psychose aanwezig zou zijn (dat is te meten, dat wil ik gemeten hebben, en daar zit ik momenteel achteraan), dat dat At Risk Mental State zou zijn. Dat wil zoveel zeggen als "jij bent raar, dat is volslagen onschuldig, maar de meeste mensen die raar zijn op die manier krijgen op enig moment in hun leven psychoses dus let op alsjeblieft". Nu niks aan de hand maar let ff op. En op het lijstje "mogelijke diagnoses" van die psycholoog staan dus nog drie andere mogelijke verklaringen voor het rare worteltje, die alledrie zowel goed behandelbaar als weinig zorgwekkend zijn.

Het gaat inmiddels stukken beter met Kater. Nou ja, de kerstvakantie zit eraan te komen, en de week daarvoor gaan er veel om, maar buiten die voorlaatste week van december gerekend gaat het voor zijn doen goed.

16-11-20 18:01:20
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@Buick: in ieder geval Kater en zijn beste vriend (die vriend was haar vriendje) zagen het wel aankomen. Van Kater weet ik dat hij de sleutel van haar raam had liggen, ws omdat hij bang was dat ze uit het raam zou springen?

Kater en Vriend hebben elkaar zeker nodig gehad in de periode daarna. Veel van de andere huisgenoten zien ze nauwelijks nog - het ging al jaren niet goed met Sas, en om die reden en vijftien andere stond er genoeg stress op het huis dat iedereen in een soort permanente ruzie verwikkeld was met elkaar geloof ik? Dus gewoon uit elkaars buurt zijn deed iedereen wel goed.

08-12-20 17:27:21
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
Bijhouden wat er in de kast ligt is blijkbaar heel moeilijk... :ja
Ik ging net door de scoutingkast heen. In de bak reservekleren zitten 6 broeken, 6 t-shirts, 2 sjaals, 2 handschoenen, 1 regenpak, 8 sokken, 7 onderbroeken, 3 dingen in veels te grote maten, 1 dun dekentje en 2 slaapzakken. En 3 broeken die er anderhalf jaar terug zijn bijgekocht. 8O

Er zitten 20 kinderen in deze groep.
Waarom hebben we die broeken bijgekocht? *8

Laatste edit 08-12-2020 17:27

08-12-20 17:32:08
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
...dit leest als een groep 5 verhaaltjessom. Misschien hadden we met ons allen beter moeten opletten in groep 5, dan ging voorraadbeheer nu vast beter.
"Je hebt genoeg knutselpapier in de kast liggen voor vijf jaar. Emma brengt een krat met genoeg knutselpapier voor honderd jaar. De kast is bijna vol. Is het een goed idee om Emma's krat erbij in de kast te zetten?"
"Je hebt een half krat Donald Duckjes nodig. Je hebt een heel krat Donald Duckjes. Fleur brengt nog een heel krat Donald Duckjes. De kast is vol. Is het een goed idee om Fleurs krat erbij te zetten?"

Laatste edit 08-12-2020 17:32

23-12-20 09:43:08
venzje
Oudgediende


WMRindex: 21.094
OTindex: 7.487
@wortel: Klinkt als mijn diepvries. En mijn schuur. :$

Ik ben erg benieuwd waar de psygoogelaars bij jou uiteindelijk mee aan zullen komen. Mijn ervaring is, dat dit soort dingen vaak in combinaties voorkomen en allerlei comorbiditeiten meeslepen, dus dat een eenduidige diagnose misschien nog een lastig verhaal kan gaan worden.
Ook ik weet nog steeds niet precies hoe een en ander zich bij mij allemaal tot elkaar verhoudt, en ik ben er toch al wat jaartjes mee bezig.
Je eventuele psychoseverhaal verdient het inderdaad vooral om te worden vastgesteld, dan weet je beter of je met eventuele medicatie kunt gaan experimenteren (want dat blijft het). De rest zal misschien pas in de loop van jaren duidelijk worden.

28-12-20 14:44:34
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@venzje: het belangrijke verschil dat jij onthoudt wat er in je schuur ligt! Dus als daar al een hark ligt ga jij er denk ik geen twee volstrekt identieke harken aan toe staan voegen!

28-12-20 14:47:31
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
Het centrale punt met de psychoochelaars is dat de vorige me verteld heeft dat ze niks zinnigs kan diagnosticeren en me daarna heeft weggestuurd en dat ik dat een weinig productieve actie vind :P Dat er geen eenduidige antwoorden uitkomen vind ik allemaal prima, maar daar heb ik pas wat aan als ze ondanks onduidelijke antwoorden bereid zijn me te zoeken naar iets dat handig is voor mij?

28-12-20 15:03:34
Buick
Erelid

WMRindex: 2.054
OTindex: 615
Wnplts: amsterdam
@wortel, maar de vraag die er toe doet is: hoe voel jij jezelf?
Je bent gewend aan je wat chaotische ik.
Als je vandaag goed voelt en blij bent met jezelf en ze plakken daar morgen een labeltje op, dan ben je niet overmorgen ineens heel vreemd.
Zoals @venzje zegt, het is handig voor eventuele medicatie.

28-12-20 16:04:03
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@Buick: ik heb veel moeite met concentratie, en meer duidelijkheid zou helpen met vinden wat er gedaan moet worden om daar wat aan te verbeteren. Of dat medicatie is of iets anders is allemaal best, maar waarmee je verbetering zou kunnen bereiken zou fijn zijn om te weten.
En het verschil tussen "at risk mental state" en de andere dingen is erg belangrijk omdat At Risk Mental State een risicofactor voor iets ernstigs is, en opletten dan erg belangrijk zou zijn. Terwijl de andere dingen in principe stabiel zijn, en dus alleen aandacht behoeven als er nu iets mee is.

04-01-21 11:28:33
venzje
Oudgediende


WMRindex: 21.094
OTindex: 7.487
Quote @wortel:
@venzje: het belangrijke verschil dat jij onthoudt wat er in je schuur ligt! Dus als daar al een hark ligt ga jij er denk ik geen twee volstrekt identieke harken aan toe staan voegen!
Daar zou ik maar niet te zeker van zijn. Ik heb nogal veel dingen in meervoud, omdat ik het juiste gereedschap onmogelijk kon terugvinden op het moment dat ik het echt nodig had. En inderdaad zelfs omdat ik soms niet eens meer wist dat ik het al had. :$ (Een hark is alleen zo'n groot onding dat het misschien niet het beste voorbeeld is.)

En wat die diepvries betreft: ik leg regelmatig tegen etenstijd een verrassingsbaksteen in de pan. (Dankjewel Kelly). Maar gelukkig ben ik niet de enige.

Laatste edit 04-01-2021 11:39

04-01-21 11:36:20
allone
Oudgediende


WMRindex: 44.539
OTindex: 79.284
@wortel: concentratie is eigenlijk een heel natuurlijk proces, omdat de aandacht altijd vanzelf naar iets aangenaams gaat: als je bijv zit te lezen, en in de kamer naast je wordt je favoriete muziek gespeeld, dan gaat je aandacht daar vanzelf naar toe, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. De vraag is dus of je altijd concentratieproblemen hebt, of alleen als je iets doet wat je absoluut niet interesseert?

04-01-21 11:41:37
venzje
Oudgediende


WMRindex: 21.094
OTindex: 7.487
@allone: Geloof mij, the struggle is real! @wortel een beetje kennende is het echt niet een gevalletje 'we zijn allemaal weleens afgeleid'. Ik heb dat jaren geleden al in hem herkend.

Laatste edit 04-01-2021 11:42

04-01-21 17:32:48
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@venzje: "verassingsbaksteen" is een fantastisch woord _O_
Ik moet daar mee oppassen, want veel van de echt onidentificeerbare bakstenen zijn sauzen...

04-01-21 17:48:59
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
Quote @venzje:
Geloof mij, the struggle is real! wortel een beetje kennende is het echt niet een gevalletje 'we zijn allemaal weleens afgeleid'. Ik heb dat jaren geleden al in hem herkend.


Dat iedereen die me in persoon kent reageert met "zoiets dacht ik al" als het over adhd-achtige dingen gaat bij mij verbaast me allang niet meer, maar dat je dat zo door een tekstkanaal heen hebt gezien vind ik toch knap _O_
Kater en Poes brengen het altijd als "Wortel heeft het karakter van een hondje". Onmogelijk snel afgeleid, veel te veel energie, checkt pas of dingen eetbaar zijn als die ze al heeft opgegeten (niet handig in een studentenhuis :$ ) en gaat meteen rennen als je hun vraagt iets voor je te pakken... Ze roepen nog net geen Apport als ze me vragen om het zoutvaatje te halen :P

Quote @allone:
De vraag is dus of je altijd concentratieproblemen hebt, of alleen als je iets doet wat je absoluut niet interesseert?


Weet je wat? Ik kom toevallig net uit een mooi voorbeeld lopen. Ik verveelde me de laatste week, dus ik heb een computerspel weer opgepakt waar m'n huisgenoot me in meegesleept heeft twee jaar terug. Ik zat dat in de woonkamer te spelen en hij bleef maar vragen of ik het nou voor hem aan het spelen was, of omdat ik er zelf zin in had, omdat mijn concentratie zo belabberd was dat ik soms nauwelijks zag waar ik liep in het spel.
Ik wou het al vier maanden weer oppakken, ik wilde het heel graag uitspelen, maar mijn brein wou echt niet. En hij maar tips geven hoe ik het beter kon doen, en dat ik het niet moest doen als ik niet wou. En ik maar van het trappetje afvallen omdat ik niet zag dat ik ernaast liep.
Als ik de concentratie heb om dat spelletje effectief te spelen, ben ik vervolgens zover doorgeslagen naar de andere kant dat ik niet doorheb dat het 9 uur is en ik al vier uur niks gegeten heb en dat het pikdonker is. Zelfs als het donker is weet ik dan niet of de lichtjesstand van de controller aanstaat. Als die aanstaat knippert die zo fel dat de overburen zich afvragen wat er gebeurt, en ik hou het recht voor m'n gezicht vast...

04-01-21 17:50:17
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@venzje: oef, ik zie nu de link. Ik heb gelukkig kool in mijn kippensoep zitten, zou het makkelijker moeten maken. Maar toch maar op tijd opmaken dan :$

04-01-21 18:14:06
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
Quote @venzje:
Daar zou ik maar niet te zeker van zijn. Ik heb nogal veel dingen in meervoud, omdat ik het juiste gereedschap onmogelijk kon terugvinden op het moment dat ik het echt nodig had. En inderdaad zelfs omdat ik soms niet eens meer wist dat ik het al had. :$


Hm ja, toch maar eens opruimen dan :$
Ik mag niet zeuren, ik heb de deuren van m'n kast afgehaald zodat ik zie wat erin ligt, en dat helpt, maar bureaulade zijn ondoorzichtig. Toen ik laatst mijn bureau ging opruimen vond ik in de bovenste la een tosti-ijzer, twee zaklampen en een set oortjes. Die la gaat twee keer per week open voor de lampen en oortjes, en volgens mijn beste berekeningen is deze opstelling al een jaar zo, maar ik was totaal vergeten dat ik ooit en tosti-ijzer had gehad, laat staan waar het was...

04-01-21 22:11:25
Emmo
Stamgast


WMRindex: 52.901
OTindex: 27.603
Quote @wortel:
maar ik was totaal vergeten dat ik ooit en tosti-ijzer had gehad, laat staan waar het was...
Goh, bij mij ligt het tosti-ijzer in de keuken (A)  ;)

04-01-21 22:40:16
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@Emmo: iedere student die op kamers gaat lijkt een tosti-ijzer, een waterkoker, een kaasschaaf en vijf theedoeken mee te krijgen. Op enig moment liggen er genoeg in de keuken :ja

05-01-21 05:32:29
venzje
Oudgediende


WMRindex: 21.094
OTindex: 7.487
@wortel: Da's toevallig! Tijdens het eerste 'dringend verzoek' vond ik een tosti-ijzer terug waarvan ik het bestaan niet meer vermoedde. Ik heb er inmiddels alweer een paar keer dankbaar gebruik van gemaakt. (Alleen jammer dat ze die dingen nooit maakten voor normaal formaat boterhammen.)

Quote @wortel:
dat ze niks zinnigs kan diagnosticeren en me daarna heeft weggestuurd
O ja! :s
Zo is mijn zoon eens bij een intake door de psycholoog weggestuurd met de opdracht eerst maar eens wat aan zijn 'issues' te gaan doen, want zo kon ze hem niet helpen. Ik vraag me af waarvoor ze dacht dat hij daar zat.

Laatste edit 05-01-2021 05:40

05-01-21 07:09:50
Buick
Erelid

WMRindex: 2.054
OTindex: 615
Wnplts: amsterdam
Quote @wortel:
@Emmo: iedere student die op kamers gaat lijkt een tosti-ijzer, een waterkoker, een kaasschaaf en vijf theedoeken mee te krijgen. Op enig moment liggen er genoeg in de keuken :ja

De studenten die hier in huis komen die hebben niets, ja kleding soms heel veel.
Maar 1 had zelfs niet 1 handdoek.

05-01-21 12:00:59
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@venzje: alleen casinobrood past in tosti-ijzers. Maar wie heeft dat nou op een willekeurige maandagmiddag in de kast liggen?!

Quote @venzje:
O ja! :s
Zo is mijn zoon eens bij een intake door de psycholoog weggestuurd met de opdracht eerst maar eens wat aan zijn 'issues' te gaan doen, want zo kon ze hem niet helpen. Ik vraag me af waarvoor ze dacht dat hij daar zat.


Ik mocht weg omdat ik niet kon uitleggen waarvoor ik hulp nodig had en dus geen hulp nodig kon hebben. (Toptip: kon ik wel. Die uitleg heb ik op papier.)

Maar wat ze jouw zoon geflikt hebben is nog tien keer erger?!

05-01-21 12:03:48
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@Buick: ik had een waterkoker, theedoek, tosti-ijzer, kaasschaaf, kleren en een bed. Heeft anderhalf jaar geduurd voor ik voor het eerst weer een bureau had :P
Had wel een handdoek, want ik heb gewoon de complete inhoud van mijn oude kledingkast in een tas gestouwd en meegenomen.

Laatste edit 05-01-2021 12:04

05-01-21 12:05:24
Buick
Erelid

WMRindex: 2.054
OTindex: 615
Wnplts: amsterdam
@wortel, dat is ook het makkelijkst, dan kan je ook niets vergeten:)

05-01-21 12:16:48
wortel
Erelid


WMRindex: 1.424
OTindex: 6.574
@Buick: dat klopt! Ik doe heel hard mijn best om weinig te hebben en alles in zicht, anders vergeet ik het allemaal :ja

05-01-21 12:23:02
venzje
Oudgediende


WMRindex: 21.094
OTindex: 7.487
@wortel: Casinobrood is niet te hachelen. Van die kleffe hap kan een fatsoenlijk mens geen lekkere tosti maken. :nee

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 [2] 3 4 5 .... 13 14 15 16

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven