La Pascualita of Little Pascuala is een paspop die heeft “geleefd” in een etalage in Chihuahua, Mexico voor de afgelopen 75 jaar. Dat is een behoorlijk lange tijd voor een bruidsjurk winkel om een paspop te behouden, maar de pop heeft een nogal vreemde geschiedenis achter de rug. Volgens een urban legend, La Pascualita is geen etalagepop, maar het perfect bewaard gebleven lijk van de dochter van de vorige eigenaar.

Voor jaren, het verhaal van La Pascualita heeft al veel bezoekers getrokken, waaronder media-persoonlijkheden, uit alle hoeken van Mexico naar Chihuahua. Nu hebben mensen uit Zuid-Amerika, de VS en Europa een bezoek gebracht aan de corpse bride . Mensen duwen hun neus tegen de etalage, staren naar de pop, proberen te achterhalen of ze echt is of niet. Ze worden gevangen door haar betoverende blik en realistisch ogende kenmerken. De meeste mensen zijn er van overtuigd dat ze echt is.

La Pascualita werd voor het eerst geïnstalleerd in de etalage op 25 maart in 1930, gekleed in een lente-seizoensgebonden bruidsjurk. Het effect was onmiddellijk bizar. Mensen konden gewoon niet hun blikken losmaken van deze nieuwe mannequin, met de glazen ogen, echt haar en blozende teint. Al snel besefte ze dat de paspop erg lijkt op de eigenaar van de winkel op het moment, Pascuala Esparza. Het duurde niet lang voor ze tot de conclusie kwamen dat de etalagepop in feite het gebalsemde lichaam van zijn dochter moest zijn, die onlangs op haar trouwdag was overleden na te zijn gebeten door een zwarte weduwe spin.Naam van de dochter is verloren in de tijd, en ‘La Pascualita’ werd haar naam door de jaren heen.
Filmpje