De Gellicumse boeren Frits Puyk en Johan Sengers hebben woensdagochtend het leven gered van hun buurvrouw Wilma, zij raakte met haar auto te water. Door plaatselijke gladheid belandde de 48-jarige vrouw uit Gellicum op de kop met haar auto in de nauwe sloot langs de Lageveldweg.
Puyk zag het vanuit huis: „Ze kwam met een behoorlijke vaart op de bocht af, misschien was ze de controle over het stuur toen al kwijt. Ik liep naar boven en keek nog een keer uit het raam. Ineens zag ik in de sloot alleen nog maar vier wielen in de lucht.”

Puyk belt 112 en gaat zo snel hij kan naar buiten om te helpen. „Ik wilde het water in om een klep open te maken maar dat durfde ik niet omdat de auto dan vol zou lopen met water. Ik ben verder gerend naar een buurman en die kon met zijn verreiker komen helpen.” Eenmaal terug bij het water ontdekt Puyk dat haast geboden is. „Wilma klopte op de ramen en schreeuwde dat ze eruit wilde. Ik was blij dat ze nog leefde, maar er moest wel snel iets gebeuren.”

Met zijn landbouwvoertuig en wat touw schiet buurman Johan Sengers te hulp. Hij trekt de auto aan een wiel uit de sloot. „De wagen zat behoorlijk vast in het bagger. Met de verreiker konden we de auto uit het water liften. Daardoor kon de buurvrouw geholpen worden door de hulpdiensten die er ondertussen ook waren.”

Nadat de Gellicumse was bevrijd uit haar auto, wordt eerste hulp wordt verleend door artsen die met de traumahelikopter ter plaatse kwamen. Het slachtoffer is daarna met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels is ze weer thuis en maakt ze het naar omstandigheden goed.
Foto