Stel je voor: je leest op Facebook dat er een anderhalf jaar oud jochie wordt vermist, en als je opkijkt, zie je dat kindje in levenden lijve voor je neus. Dat is precies wat een Nieuw-Zeelandse vrouw maandag overkwam.

"Ik zit 's ochtends vroeg nét wat op Facebook te bladeren, lees dat dat kindje wordt vermist en denk: ach, arm jochie", zegt de vrouw tegen de krant Rotorua Daily Post. "Uitgerekend op dat moment komt mijn dochter binnen en zegt: mam, ik heb hier een kindje. Ik kijk op en zeg: mijn god, dat is dat kind van Facebook!"

Het jongetje bleek Elisaia te heten. Hij was uren eerder ontvoerd: zijn ouders werden om twee uur 's nachts wakker, gingen even bij hem kijken en kregen de schrik van hun leven toen ze zagen dat Elisaia niet meer in zijn bedje lag. De politie zegt dat hij moet zijn verdwenen na kwart over tien 's avonds, het tijdstip waarop zijn ouders naar bed gingen.

Haastig opgetrommelde familieleden en vrienden van het stel waren intussen, om de politie te helpen, begonnen aan een speuractie. De oma van Elisaia had alvast een wanhopige oproep op Facebook geplaatst: "Dit is mijn kleinzoon! Als je iets weet of hem ziet, zoek alsjeblieft contact met de politie."

Vader James is zielsgelukkig dat hij zijn zoontje om kwart over acht 's ochtends ongedeerd weer in zijn armen kon sluiten. "Ik heb hem een flinke knuffel gegeven. Hij was helemaal de oude, blij om papa en mama weer te zien."

James was 's nachts wakker geworden omdat er licht in huis brandde. Dat had hij uitgedaan toen hij naar bed ging. Hij dacht aanvankelijk dat er was ingebroken. De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering.
Foto