Een 24-jarige Amerikaanse wordt ervan verdacht haar eigen dood te hebben geveinsd door haar vrienden wijs te maken dat ze eind juni bij een verkeersongeluk in Nieuw-Zeeland om het leven was gekomen. Op haar Facebook-pagina verscheen haar overlijdensbericht, zogenaamd geschreven door haar broer.
Ter nagedachtenis van de vrouw, Taylor Lynn Flemming, afkomstig uit de Amerikaanse staat Oregon, organiseerden haar vrienden kort na het overlijden een bijeenkomst die 200 rouwende mensen op de been bracht, meldt de New Zealand Herald. Ook liet een van haar beste vriendinnen, Nikki Sutton, een tatoeage plaatsen om Flemming te gedenken. Na een maand kregen tien mensen, onder wie Sutton, via Facebook een bericht met de tekst: 'Hoi, ik ben opgestaan uit de dood, hahaha.' Sutton zegt intussen met Flemming te hebben gechat en ervan overtuigd te zijn dat zij het is. 'Ze zei dat ze haar eigen dood in scène had gezet en onder de drugs zat.'
Een woordvoerster van de politie in Nieuw-Zeeland zegt geen informatie te kunnen vinden over een verkeersslachtoffer met de naam Flemming. Wel kwamen in mei bij een auto-ongeluk in Nieuw-Zeeland drie Amerikaanse studenten om het leven.