In de Amerikaanse staat Georgia heeft de politie op een heel ongewone manier een moeder ingelicht over de dood van haar zoon; de agenten konden haar niet contacteren en zetten daarom het onheilsbericht op haar Facebook-pagina.
Anna Lamb-Creasey kwam pas vier weken na de mysterieuze verdwijning van haar zoon Rickie Lamb (30) erachter dat hij overleden was nadat hij door een auto was aangereden. Het bericht van de politie was door Facebook automatisch in de map 'overige' berichten gezet. Daar komen persoonlijke berichten van niet-vrienden terecht.
Het bericht stond er bovendien onder de naam "Misty Hancock", samen met de profielfoto van een rapper. "Ik dacht: ok, dit is een nepbericht", aldus de vrouw. Pas nadat haar dochter het vreemde bericht van "Misty Hancock" opende en het telefoonnummer dat erin stond belde, kreeg ze van de politie te horen dat haar broer dood was.
"Ze zeiden me dat ze hun best hadden gedaan, maar daar ben ik niet zo zeker van. Een crimineel kunnen ze opsporen, maar mij niet? Ik werk al 13 jaar op dezelfde plek. Ze hadden me kunnen vinden", aldus de moeder.
De politie van Clayton County zegt op alle gebruikelijke manieren geprobeerd te hebben om de familie te contacteren. Ze gaan het gebruik van de vreemde Facebook-account wel onderzoeken.