De vrouw die de erfenis van haar en haar broer in rook heeft laten opgaan, krijgt daarvoor een taakstraf van 60 uur. Ook moet ze de helft van het geld aan haar broer terugbetalen. Dat is een flinke kostenpost voor de vrouw, die beweert dat ze het geld vóór de crematie in de kist van haar vader heeft gestopt.

De 54-jarige vrouw uit Den Bosch opende kort voor het overlijden van haar vader in 2012 een gezamenlijke rekening. Toen de oude man overleed, kwam zijn spaargeld van ongeveer 72.000 euro op die rekening te staan.

De vrouw beweert dat ze al het geld cash heeft opgenomen en een dag voor de crematie in de kist van haar vader heeft gelegd. Haar broer wist van niets.

Dat gebeurde in een vlaag van verstandsverbijstering, zegt de advocaat van de vrouw. "Ze dacht: dat is zijn geld, dat blijft mooi bij hem."

De rechtbank noemt het verduistering. Ze eigende zich het geld toe 'door als heer en meester over dat geld te beschikken', schrijft de rechtbank. Daarmee maakte ze misbruik van het vertrouwen van haar vader en benadeelde ze haar broer.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw inmiddels spijt van haar daad. "Ze is dom geweest, ziet ze nu in. Ze had het geld zelf goed kunnen gebruiken. Ook voor haar broer vindt ze het erg."