Een man uit Rotterdam kan al weken niet naar buiten. De lift van zijn flat is kapot. Gelukkig heeft hij goed contact met zijn buren, die doen voor hem boodschappen.

Dat meldt RTV Rijnmond. Het gaat om de Arrheniustoren in Rotterdam-Ommoord.

De problemen ontstonden drie weken geleden. Toen viel de lift uit voor bewoners met een oneven huisnummer. Bewoners kunnen één etage lager de andere lift pakken, maar voor de bewoner, Erik de Reus is dat geen optie. Hij zit in een scootmobiel.

Door zijn vriendelijke buren komt De Reus niet om van de honger. "Maar die kant-en-klaarmaaltijden gaan ze zo langzamerhand ook wel vervelen", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Inmiddels heeft de woningcorporatie Havensteder een noodlift neergezet, meldt de regionale zender. Die mag alleen nog niet gebruikt worden, omdat de gemeente Rotterdam nog geen vergunning heeft gegeven. Maar ook die noodlift biedt geen oplossing voor De Reus. Met zijn scootmobiel komt hij daar niet in.

Havensteder heeft laten weten de situatie ook 'uiterst vervelend' te vinden en hard te werken aan een oplossing. De woningcorporatie heeft De Reus een tilservice aangeboden, maar dat ziet hij niet zitten.
Foto