Jezelf voor het sporten lekker insmeren met zelfbruinende crème en vervolgens in een strakke fitnesslegging een uurtje gaan work-outen en het gebronsde eindresultaat afwachten? Niet doen! Een Schotse vrouw deed het deze week en had na afloop van haar trainingssessie de letters van sportmerk Adidas op haar been staan.

Eve, de sportster in kwestie, deelde een foto van haar tijdelijke 'tatoeage' op Twitter en vervolgens ging haar bruinwitte Adidasbeen viraal met maar liefst 42.000 likes en 4.700 retweets. ,,Dit is de laatste keer geweest dat ik ga sporten met een zelfbruiner op'', tweette ze bij de foto van haar bruine been met daarop in het wit de zes blokletters van het sportmerk.

De vrouw geeft toe de kleine letters op de verpakking van de zelfbruincrème niet te hebben gelezen. Daarin staat dat behandelde lichaamsdelen minimaal 6 tot 8 uur na het aanbrengen van het smeersel niet nat mogen worden door water of zweet. De plastic letters in haar stoffen legging veroorzaakten plaatselijk meer zweet dan elders op haar been. Daardoor werkte het spul niet op alle plekken.

De Schotse blijkt overigens niet het enige 'slachtoffer' van gebruik van zelfbruinende crème tijdens het sporten. Een 'lotgenote' - ene Eden Chicken - postte een soortgelijke foto van haar been met daarop eveneens de merknaam Adidas. Het sportmerk heeft inmiddels gereageerd. Het raadt het gebruik van de crème niet af, maar oppert met een knipoog het spul juist te gebruiken voor deze opvallende vorm van sluikreclame.
Foto