Journalisten van de Washington Post hebben een vrouw ontmaskerd die opzettelijk met een verzonnen verhaal naar de redactie was gestapt. En dat allemaal om de gezaghebbende krant in diskrediet te brengen.

Het was vooral de bedoeling, vertelt Amerika-kenner Diederik Brink, om de vrouwen die Senaats-kandidaat Roy Moore beschuldigden van seks met minderjarige meisjes, allemaal weggezet zouden kunnen worden als fantasten en leugenaars. Op 12 december zijn verkiezingen voor een Senaatszetel uit Alabama. 'Die moeten de Republikeinen in handen houden om hun belastingplan door het Congres te kunnen loodsen, maar de kandidaat daarvoor is de omstreden Moore.'

De vrouw in kwestie was op pad gestuurd door Project Veritas, zegt Brink, 'een goededoelen-organisatie die als doel heeft om door undercoveroperaties journalisten en liberale organisaties te ontmaskeren als hypocriet en corrupt'.

De journalisten van de Washington Post vertrouwden het zaakje niet. Toen ze de vrouw stevig aan de tand voelden, bleek dat ze niet consistent was in haar verhaal. Ze volgden de vrouw, die door de mand viel toen ze het kantoor van Project Veritas binnenging.