Jonny Betts - de trainer van de Franse Thaibokser die vorige week tijdens een wedstrijd in Phuket een diepe deuk in zijn voorhoofd geslagen kreeg van zijn tegenstander - heeft een schokkend filmpje van het duel op sociale media gedeeld. De beelden laten zien dat slachtoffer Jeremy na de keiharde elleboogstoot gewoon doorgaat met vechten.

Direct na de kickbokswedstrijd, in het Patong Boxing Stadium, werd Jeremy met gillende sirenes naar het ziekenhuis in Phuket gebracht. Daar constateerden artsen een ernstige schedelbasisfractuur. Tijdens een spoedoperatie, een paar dagen na het duel, werd een titanium plaat op het verbrijzelde deel van Jeremy's voorhoofd gemonteerd. Trainer Betts liet direct na de ingreep weten dat de operatie succesvol was. ,,Hij maakt het goed en heeft geen hersenbeschadiging.'' De verder onbekende Fransman is weer bij kennis en maakt het naar omstandigheden goed.

Bij het filmpje dat Betts (trainer bij Tiger Muay Thai sportschool in Phuket) op Facebook deelde schrijft hij: ,,Zoals iedereen kan zien was Jeremy niet echt onder de indruk van de klap. Hij wilde doorgaan maar een arts stopte de wedstrijd voor de veiligheid van de bokser die wel een tikkeltje dizzy bleek te zijn.'' Volgens de trainer zal Jeremy de trainingen over een paar maanden waarschijnlijk weer voorzichtig kunnen hervatten. ,,Maar zijn hoofd mag voor langere tijd absoluut niet worden geraakt.''

Muay-Thai (Thaiboksen) wordt ook wel ‘acht-armig vechten’ genoemd, omdat tegenstanders met alles mogen worden geraakt: handen, ellebogen, knieën en voeten en schenen. De tegenstander die de Fransman de elleboogstoot gaf is niet strafbaar. ,,Het is een bikkelharde, extreme sport waarbij het soms fout kan gaan'', aldus Betts.
Een arts stopt het gevecht voor de veiligheid van Thaibokser Jeremy.
Foto