In de bossen bij de Overijsselse plaats Lettele loopt al weken een koe rond. Het dier werd naar de slager gebracht, maar onderweg ontsnapte de koe en rende het bos in. Sindsdien zit ze daar al weken verstopt.

Buurtbewoners hebben de koe Hermien genoemd, naar de naam van haar eigenaar. Overdag komt ze maar zelden tevoorschijn.

Jagers zijn al wel naar de koe op zoek geweest, maar zonder succes. De jacht op de koe is lastig omdat er gewoon mensen wandelen in het bos.

Toch wil de boer niet opgeven. Als het dier wat rustiger is, gaat hij met een dierenarts op jacht. Door de koe met een speciaal pistool te verdoven, hoopt hij haar alsnog te vangen.

Hermien heeft inmiddels flink wat fans. Met de hashtag #teamhermien proberen veel twitteraars de koe te redden van de slacht. Maar de vraag is of dat gaat lukken. De boer heeft namelijk al laten weten dat de koe gewoon naar de slager gaat als ze wordt gevangen.

Update:
De ontsnapte koe Hermien trekt veel publiek naar de bossen van Lettele, bij Deventer. Ze willen helpen het dier te zoeken en te vangen. Hermien moest begin vorige maand naar de slacht, maar vlak voor het transport nam ze de benen. Dierenartsen met verdovingsgeweren, jagers en agenten probeerden de koe te vangen, maar tevergeefs. Opgejaagd Al zes weken struint de koe rond in de bossen en gaat daarbij bewust mensen uit de weg. Alleen 's nachts komt Hermien kijken in een schuur met jongvee om te snoepen uit de voederbak. De dierenarts heeft een nieuwe poging om de koe met een verdovingsgeweer te vangen uitgesteld. Hij zegt tegen RTV Oost dat er te veel mensen in het bos om Hermien te zoeken. Ze jagen de koe daardoor op. 'Laat Hermien met rust' Eigenaar Herman Jansen roept iedereen op Hermien met rust te laten. Hij vreest anders dat de koe zo wild wordt dat ze alsnog afgeschoten moet worden. Op sociale media kan Hermien op veel steunbetuigingen rekenen. Verscheidene reddingsacties worden geopperd. De Partij voor de Dieren is via internet een geldinzamelingsactie begonnen. De komende dagen probeert de eigenaar Hermien terug naar haar stal te lokken. Als dat niet lukt, wordt volgende week de dierenarts met verdovingsgeweer ingezet.