Een vrouw heeft in Turkije een operatie voor een bilvergroting ondergaan, maar kreeg een set borstimplantaten in haar achterwerk gestopt. Vandaag ondergaat de ongelukkige Nederlandse in eigen land een hersteloperatie.

Het is nog onduidelijk hoe het achterwerk van de vrouw er precies aan toe is. Zelf wil ze niet vertellen wat er in Turkije is gebeurd. De eigenaresse van kliniek Gabriels, waar ze op het punt staan de borstimplantaten uit haar achterwerk te verwijderen, reageert vol ongeloof op de ingreep, “In dertig jaar heb ik nog nooit zoiets meegemaakt.”

Op het pasje die de vrouw meekreeg stond Allergan de naam van het bedrijf waar haar implantaten vandaan komen, maar deze fabrikant verkoopt helemaal geen bilimplantaten. Het merk wordt alleen gebruikt voor borstvergrotingen. Normaal gesproken dan, want in Turkije zijn ze dus gewoon in de billen van de vrouw gezet. De billen hebben nu twee vreemde uitstulpingen omdat de borstimplantaten op de bilspier zijn geplaatst.

Gabriels waarschuwt voor ingrepen in het buitenland. “In Nederland zijn de regels veel strenger en de voorschriften voor hygiëne vergelijkbaar met die in elk ziekenhuis. In Madrid heb ik de deur van de operatiekamer tijdens een ingreep open zien staan, omdat het te warm was.”