Een verkeersboete in het buitenland heb je zo te pakken. Maar een Britse toerist in Dubai maakte het wel heel erg gortig. Hij wist in minder dan vier uur tijd voor ruim 41.000 euro snelheidsovertredingen te maken.

De 25-jarige Brit, wiens naam niet bekend is gemaakt, huurde vorige week maandag een luxueuze sportwagen en besloot een ritje door de stad te maken. Slechts enkele uren nadat hij hem had gehuurd reed hij met de Lamborghini Huracan over de Sheikh Zayed straat.

Daar reed hij tussen half drie en half zeven op dinsdagochtend maar liefst 33 keer te hard. Hij werd 32 keer geflitst op de Sheikh Zayed straat en een keertje op de Garn Al Sabka weg. Daarmee heeft hij alle flitspalen op die wegen meegepakt. Zijn topsnelheid was 230 kilometer per uur.

De eigenaren van het verhuurbedrijf zitten met de kwestie in hun maag. Ze hebben de auto nog niet teruggeëist van de toerist. Ze vrezen dat als ze dat doen, zij worden verplicht zelf de boetes te moeten betalen of de auto in te leveren bij de politie. Maar ze hebben geen 41.000 euro zeggen ze tegen de staatskrant The National.

De auto staat nog steeds geparkeerd bij het hotel van de snelheidsmaniak. Die weigert vooralsnog de boetes te betalen.

De Brit heeft bij het huren van de Lamborghini zijn paspoort als onderpand gegeven. De twee eigenaren van het verhuurbedrijf vrezen dat de 25-jarige man naar de Britse ambassade gaat en zegt dat hij zijn paspoort is verloren. Zo zou hij alsnog het land kunnen proberen te verlaten.
Foto