Politieagenten in het Duitse Karlsruhe moesten gisteren uitrukken voor een wel heel bijzondere noodsituatie: een man werd achtervolgd door een eekhoornbaby.

De man belde de politie gisteren in paniek op en zei dat het diertje hem niet met rust wilde laten. Dat meldt de Duitse politie.

Een patrouillewagen werd op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken. Eenmaal ter plekke werd de man nog steeds belaagd door het diertje.

Toch kwam er plotseling een einde aan toen de eekhoorn ging liggen en in slaap viel. Hij was blijkbaar moe geworden van alle inspanningen.

Volgens de politie is het aannemelijk dat de eekhoorn is gescheiden van zijn moeder. Hij was waarschijnlijk op zoek naar een nieuw thuis.

"Het gebeurt vaak dat eekhoorns die hun moeder kwijt zijn, op zoek gaan naar een vervanger", zegt Christina Krenz, van de Duitse politie.

Volgens Krenz kunnen de dieren 'erg vasthoudend' zijn. "Ze gaan niet alleen achter iemand aan, maar richten zich volledig op één persoon. Het kan behoorlijk eng zijn."

De man besloot de politie te bellen, omdat hij niet wist wat hij moest doen. "Hij voelde zich duidelijk een beetje bedreigd."

De politie heeft de eekhoorn de naam 'Karl-Friedrich' gegeven. Hij is nu in een dierenopvangcentrum en maakt het goed. In de opvang werden donderdag al twee andere baby-eekhoorns gebracht om dezelfde redenen, al hoefde de politie daar niet voor uit te rukken.
Foto