PROVINCIE UTRECHT - Van Soest naar Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. Hondje Gino heeft al vele kilometers van de provincie gezien na zijn ontsnapping op 23 december. Een team van ruim dertig man is al bijna een week op zoek naar het vermiste beestje.

Hoewel Gino meermaals is gespot, blijkt hem vangen nog lang niet makkelijk. Het kleine hondje is namelijk onlangs gered uit een broodfokschuur en woonde pas drie weken bij zijn nieuwe eigenaar, een 90-jarige vrouw uit Amsterdam. "De vrouw ging bij zijn dochter in Soest op bezoek, en daar is Gino weggeglipt", vertelt Brenda Schoorstra van vrijwilligersorganisatie Dogsearch.

"Gino is heel bang voor mensen en het verkeer. Hij is totaal niet gesocialiseerd. Zelfs als er een vogel fluit, kruipt hij al ineen."

Twee zoekteams zijn al dagenlang op zoek naar Gino. Ze hebben al veel mensen ingelicht, waardoor ze ook veel meldingen krijgen van mensen die hem hebben gezien. Daardoor heeft de organisatie een goed beeld van waar Gino zich begeeft. Volgens de laatste berichten is het hondje vanuit Zeist onderweg in de richting van De Uithof en Utrecht-Centrum.

Volgens Schoorstra is het bijzonder dat het beestje zoveel kilometers maakt. "Vaak zie je dat weggelopen honden zich al sneller ergens settelen, zodat ze ook sneller gevangen kunnen worden. Het is te hopen dat Gino dat ook snel gaat doen, zodat we hem op één plek kunnen krijgen en houden en met een vangkooi aan de slag kunnen."

Als iemand Gino ziet, probeer hem dan niet zelf te vangen, maar bel naar 06-45979057.
Foto