Het lijkt een beetje op een Disney-film: een vermist hondje dat vijf maanden na haar vermissing wordt teruggevonden. Maar dan wel 4300 kilometer verderop. Vreugde alom, maar wat nu? Want haar baasje heeft geen geld voor een ticket om de hond terug te halen.

Gidget verdween eind april in Huntingdon (Pennsylvania), aan de oostkust van de VS en is nu teruggevonden in Tualatin (Oregon), aan de westkust. Een echte pionier dus, deze 7-jarige jackrussellterriėr. 

Hoe Gidget het deed, is nog een raadsel. vermoed wordt dat het dier op de een of andere manier is meegelift.

Een jack russel zou volgens de dierenopvang waarin het dier zich momenteel bevindt wel in staat zijn om de afstand lopend af te leggen, maar omdat Gidget gezond is en slechts een paar kilo lichter is dan vijf maanden geleden, denken de medewerkers niet dat ze dat heeft gedaan.

De eigenaresse wil Gidget zo snel mogelijk weer in de armen sluiten, maar heeft wel een probleem. Ze kan een vliegticket niet betalen. De dierenopvang waar de hond nu zit hoopt daarom dat iemand die al een vlucht heeft geboekt, de hond mee wil nemen. En dan zou er dus echt sprake zijn van een Disney-einde...
Foto