Ondernemende ziel Peter Wilding zag een gat in de markt, en tracht nu dat gat op te vullen. En dat mag u gerust letterlijk nemen. Voor valentijn kunnen geïnteresseerden hem huren door te kiezen uit verschillende dateformules, gaande van het ‘Friend zone basispakket’ tot het 15 uren durende ‘Overnachtingspakket’.

Zijn naam is Peter Wilding en zijn opzet is simpel, doch geniaal: zich verzekeren van een date op valentijn én er nog een duit aan verdienen ook. Hij claimt in zijn jeugd een hersenbloeding te hebben gehad die hem bijna het leven kostte, en ervoor zorgde dat hij niet veel had kunnen daten.

De Nieuw-Zeelandse jongeman wil de verloren tijd nu op een originele manier inhalen. De verschillende formules waarmee je zijn romantische diensten kan huren, lijstte hij op Facebook op.

De prijzen starten vanaf 15 Nieuw-Zeelandse dollars, omgerekend zo’n 9 euro. Daarvoor kan je een uurtje met Peter ‘hangen’ in de ochtend. Voor het dubbele kan je een uurtje langer in Peters aanwezigheid vertoeven. Bovendien krijg je er chocolade bij, én zit handje houden erin.

Naarmate je bereid bent meer geld over de balk te gooien, neemt het aantal voordelen ook toe. Zo is er de mogelijkheid tot een zwempartij in de spa, een stuk taart met drankje, een McDonalds-diner en/of een foto van jullie tweetjes.

Je kan Peter ook inhuren om met je ouders te gaan eten – pas op: indien hij met je jongere broers/zussen moet spelen, kost het meer – en alsof dat nog niet genoeg was, is hij ook bereid twee weken lang op Facebook te pretenderen je vriendje te zijn.

Voor zij die het graag wat stouter willen, kunnen gaan voor de 90 euro kostende ‘Cvernachtingscombo’. Peter komt je dan thuis oppikken, neemt je mee naar een restaurant om uiteindelijk te overnachten in zijn Nissan. Knuffelen en kussen zijn daarbij mogelijk.

Aan het einde van de Facebook-post stipuleert Peter dat hij vrouwen kan weigeren indien ze te oud of te jong zijn. In een interview met het magazine Stuff verduidelijkte hij nog dat humor en “een keistrak strandlichaam” zijn grootste troeven zijn…