Valentijnsdag op de basisschool. Het is in de gedachten van velen misschien wel het meest onschuldige evenement dat je kunt bedenken. Jongetjes van vijf die heel voorzichtig hun vriendinnetje een kusje op de wang geven voordat ze beiden in giechelen uitbarsten.

Maar niet op de basisschool Mound Primary Academy in het Britse stadje Essex. Daar is Valentijsdag afgelast nadat een zesjarige aan zijn lerares liet weten dat hij haar zou 'ploughen' (seks hebben met) tot volgende week.

„Het plan was om een Valentijnskaart-oefening op te stellen als onderdeel van het vrij schrijven. We hadden alleen geen idee dat de kinderen dergelijke seksueel getinte teksten op het internet zouden vinden", zo luidt een verklaring van de school tegenover Southend News.

Een van de leraressen kreeg uiteindelijk een kaart met daarop de tekst: „Roses are red, your eyebrows are fleek, come to mine after school, will plough you into next week." De school noemt het wel een pluspunt „dat de spelling en het handschrift onberispelijk waren, duidelijk van iemand die al boven het verwachte niveau zit."

De jongen is voorlopig geschorst. Er loopt nog wel een onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De vader van de geschorste casanova is daar niet blij mee en heeft zich dan ook stevig uitgesproken. „Het zou kunnen dat hij de telefoon van zijn moeder in handen heeft gekregen en daar deze berichtjes heeft gelezen." De vader heeft ook kritiek op de manier van kleden van de lerares. „Ze ontmoedigt dit soort teksten op kaarten ook niet met haar korte rokjes. Op ouderavond staat er bij haar altijd een enorme rij."