Een destijds achtjarige jongen heeft vorig jaar in het geheim opnames gemaakt van het verloop van de les op zijn basisschool. Zijn juf is mede naar aanleiding van deze opnames op non-actief gesteld.

Het jongetje maakte in opdracht van zijn ouders met een mobieltje opnames nadat hij geklaagd had over de chaos in de les op zijn school in Krimpen aan den IJssel. Op de opnames was goed te horen dat het heel lawaaiig was in de klas, schrijft het AD. Volgens de vader was het zelfs een 'pokkenherrie'.

De vader zegt dat de leerkracht de grootste moeite had om orde te houden in de klas. De opnames werden januari vorig jaar al gemaakt en zijn doorgespeeld aan de schoolleiding. Die stelde de lerares uiteindelijk op non-actief.

De directie heeft geprobeerd de 'afluisteraffaire' geheim te houden 'om onnodige commotie te voorkomen', maar het verhaal is nu toch uitgelekt. Volgens de directie staat het uiteindelijke ontslag van de betrokken leerkracht los van de opnames. De vrouw zou in ruil voor een outplacement-traject hebben beloofd niets over de kwestie naar buiten te brengen, aldus het AD.

Overigens kwam ook de opvolgster van de ontslagen lerares in de problemen. Volgens haar is de inmiddels 10-jarige jongen er één met een gebruiksaanwijzing en zijn de ouders notoire klagers die het maar al te vaak en te snel hogerop zoeken in plaats van met de leerkracht te overleggen.