ZAANSTAD - De politie in de Zaanstreek roept mannelijke automobilisten op vaker hun 'kleine knuppeltje' te gebruiken. Ze doelen hiermee op de richtingaanwijzers, die door twintigers en dertigers veelal wordt vergeten te gebruiken.

Volgens de politie zien ze steeds vaker dat er in het verkeer niet meer aan het 'kleine knuppeltje' wordt gezeten, een knipoog naar 'dat wat tussen de mannen hun benen hangt'. "In situaties waarbij ze hem moeten gebruiken, in een bepaald soort verkeer zeg maar, weten ze hem niet te vinden", aldus de politie in het bericht. "Ze zeggen vaak: 'het gaat niet om de grootte, waar wat je ermee kan'."

Er wordt vooral verwezen naar hoe belangrijk is het is om te communiceren in het verkeer. "Geef aan wat u wilt. Welke kant u op wilt met de ander. Mensen kunnen niet altijd aan uw gezicht zien wat uw intenties zijn."

Onder het bericht wordt er met hilariteit gereageerd op dit bericht met een kleine knipoog naar de mannelijke weggebruikers. "Waarom moeten we richting aangeven? Ik ben gesteld op mijn privacy", zegt iemand. "Blindelings weet ik hem te vinden", zegt een andere mannelijke chauffeur.