Uit een Brits onderzoek onder bijna 1400 automobilisten blijkt dat vrouwen een stuk beter rijden dan mannen. Automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen.

Op twaalf van de 14 beoordeelde categorieën scoren vrouwen (veel) beter. De helft van de mannen racet door als het verkeerslicht op oranje staat. Bij de vrouwen doet slechts 14 procent dat. Acht van de tien vrouwen kijken goed in de spiegel tegen vier op de tien mannen. Ook kunnen vrouwen hun snelheid veel beter aanpassen aan de situatie.

Minder ergenis aan vrouwen
En zo gaan we nog even door. Neem bumperkleven, daar maakt een kwart van de mannen zich schuldig aan, tegen 10 procent van de vrouwen. Klooien met een mobieltje tijdens het rijden? Een kwart van de mannen doet dat en 16 procent van de vrouwen.

Niet zo raar dat blijkt uit het onderzoek dat medeweggebruikers zich minder ergeren aan vrouwen dan aan mannen achter het stuur. Is er dan helemaal niets dat mannen beter deden? Ze hebben meer controle over de auto en kijken beter over hun schouder.
Topvrouw Charlotte Fielding van het verzekeringsbedrijf dat het onderzoek uitvoerde, trekt de – voor mannen – pijnlijke conclusie: "Het onderzoek toont aan dat er nogal een grote discrepantie bestaat tussen hoe mannen denken dat ze rijden en hoe ze daadwerkelijk rijden."