Muziek in de auto leidt altijd tot een hoop gekibbel, maar het draaien van bepaalde nummers kan de verkeersveiligheid sterk be´nvloeden. Voor Britse automobilisten blijkt Come Away With Me van Norah Jones het 'veiligste' nummer te zijn.
Wetenschappers van de London Metropolitan University stelden een lijst samen van nummers die het best tijdens het rijden kunnen worden gedraaid. Uit hun onderzoek blijkt dat nummers met een tempo van 60 tot 80 beats tot het veiligste rijgedrag leiden. Dat tempo komt overeen met de gemiddelde hartslag van de mens. Uit de studie komt - niet verrassend - ook naar voren dat het draaien van harde en snelle nummers tot onveilige verkeerssituaties kan leiden. Bij dit soort nummers zouden automobilisten geneigd zijn zich meer op de muziek dan op de weg te concentreren en agressiever en sneller gaan rijden.
De onderzoekers zagen ook verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen rijden bij hiphop agressiever. Zij remmen harder en trekken sneller op dan hun mannelijke collega-automobilisten. Bij hardrock gingen mannen sneller rijden dan vrouwen, bij dance-muziek was het precies andersom.