NOORD-HOLLAND - Supermarktketen Lidl start vandaag met een proef. Eten dat nog net houdbaar is ligt voor een prikkie in de winkel. Artikelen die alleen vandaag nog eetbaar zijn kosten maar 25 cent. Vis, zuivel, groente en fruit; het mag allemaal voor een kwartje mee. Goed idee ja of nee?

Lidl begint vandaag in twintig winkels in het Gooi en rond Amersfoort met een proef waarbij voedsel voor 25 cent wordt verkocht. De pilot ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’ geldt voor groente en fruit, vlees, brood en gekoelde producten. Lidl wil er met dit initiatief voor zorgen dat voedselverspilling in de winkel verleden tijd word. Normaliter gaf Lidl veel van deze producten aan de voedselbank. Dat wordt met deze nieuwe verkoopmethode minder.

De volgende producten doen mee aan de 'Verspil mij niet'-actie en mogen op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum voor 25 cent mee: groente en fruit in een box van twee kilo, verse vlees- ,vis- en vegetarische producten, koelverse producten zoals sandwiches, gesneden groente en zuivelproducten. Brood van de vorige dag is vanaf 12.00 uur te koop voor 25 cent.