UTRECHT - Ouderen zijn boos. Ze willen massaal in actie komen om pensioenkortingen te voorkomen. De telefoon staat roodgloeiend bij seniorenorganisatie ANBO in Woerden. "Sommige ouderen zeggen dat ze hun rollator al hebben klaarstaan voor acties."

De rekenrente voor pensioenfondsen moet aangepast worden, zegt ANBO. Dat moet gebeuren om de dreigende kortingen voor te zijn en gepensioneerden weer zicht te geven op verhoging van hun pensioen. De organisatie roept haar leden op om in actie te komen. En daar zijn de ouderen toe bereid. Sommigen zeggen wel met hun rollator over de snelweg naar Den Haag te willen gaan.

Voor nu hoeft Den Haag zich nog geen zorgen te maken. De acties bestaan momenteel uit het verzamelen van boze reacties, zegt een woordvoerder. Achter de schermen zou al gewerkt worden aan 'hardere acties', maar wat die precies inhouden is nog niet duidelijk. In de komende weken worden gesprekken gevoerd tussen ANBO en minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken, de Tweede Kamer en De Nederlandse Bank. Mocht daar niets uit komen, dan gaat de ANBO het groter aanpakken.