Terwijl we in Belgiƫ vooral wc-papier en conserven hamsteren, zijn de Amerikanen massaal wapens aan het inslaan. Met de groei van het aantal besmettingen, dijen ook de rijen aan wapenwinkels uit.

Bij onze noorderburen stonden er de afgelopen dagen flinke rijen aan de coffeeshops. Vele mensen wilden nog een laatste voorraad wiet halen om de aankomende weken door te komen. Ook zijn er dagen flink veel lege schappen in supermarkten omdat mensen gaan hamsteren. Vooral het wc-papier is mateloos populair.

In de Verenigde Staten ligt de vraag ergens anders. De wapenverkoop is explosief gestegen vanwege het coronavirus. Mensen zijn bang dat er maatschappelijke onrust komt en slaan geweren in.

Vanwege hamsteren denken ze dat er tekorten zullen ontstaan en dat daardoor mensen gaan plunderen. De LA Times meldt dat de verkoop online bij wapensite ammo.com met liefst 68% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar ervoor.

In San Gabriel Valley kopen vooral Aziatische Amerikanen wapens. Zij zijn bang dat er rassenrellen komen omdat men hen wellicht ziet als veroorzakers van de coronacrisis vanwege hun afkomst, meldt CBS

Ondertussen zijn antiwapengroepen ongerust door het coronavirus. Zij waarschuwen dat kinderen nu een langere tijd thuis zijn en op ontdekkingstocht gaan. Mogelijk vinden zij een wapen dat niet goed is opgeborgen.
Foto