Bavaria gaat desinfecterende vloeistof maken van bier dat niet wordt gebruikt. De brouwer gebruikt daarbij eigen voorraden en gaat bier inzamelen bij horecaondernemers die door de coronamaatregelen dicht zijn.

De alcohol wordt uit het bier gehaald en samen met water uit de bron van de brouwer en glycerine omgebrouwen tot handgel. Op dit moment gebeurt dat bij Bavaria zelf, maar het bedrijf zoekt nog een locatie om de actie uit te breiden.

Bavaria gaat in eerste instantie alleen langs bij horecagelegenheden met een biertank in de kelder, losse fusten zijn vooralsnog te klein bier. Zo'n tank heeft een inhoud van 1000 liter. "Geen hoeveelheid die je met een paar vrienden even opdrinkt", zegt de woordvoerder.

Ze zegt dat het bier na de coronacrisis gratis weer wordt bijgetankt. Bavaria zegt ondernemers ook op andere manieren te helpen. Zo kunnen ze uitstel van betaling aanvragen van leveranties en leningen.

De eerste voorraden worden gratis geleverd aan zorgverleners die de ontsmettingsmiddelen het hardst nodig hebben. "Mocht de vraag daarna nog steeds oplopen, dan moeten we kijken hoe we hiermee om willen gaan. Het kost geld om dit te produceren en we zijn zelf op zoek naar een manier om ook horeca ondernemers tegemoet te komen en ons eigen bedrijf financieel gezond te houden."