Brandweerlieden van de post Zierikzee hebben zich de woede van de leiding op de hals gehaald. Een spontaan feestje, om te vieren dat een van de brandweermensen een lintje had gekregen, werd afgebroken. "Ik ben heel boos. Dit is echt onacceptabel."

Ben Ham, manager brandweerzorg in de provincie Zeeland, is boos over een spontaan gezellig samenzijn van enkele van 'zijn' brandweervrijwilligers. Een van de vrijwilligers kreeg een lintje en dat werd gevierd.

Een groepje van zo'n twintig brandweermensen ging naborrelen op de post, op initiatief van de ploegleider. Omwonenden zagen die bijeenkomst en verwonderden zich er publiekelijk over.

Ham is er nog kwaad en verbaasd over. "Dit is tegen alle regels en afspraken in en helemaal niet wat wij willen en moeten uitstralen. Wij moeten het goede voorbeeld geven, helemaal in deze tijd."

Er is al overleg geweest met de betrokken ploegleider, die volgens de manager 'vol spijt is', en met de burgemeester. Volgens Ham is het laatste woord er nog niet over gezegd.

"Ik begrijp heus dat er iets te vieren was, maar dat soort dingen moet voorlopig worden uitgesteld en later maar eens ingehaald." De bijeenkomst werd meteen afgebroken toen de brandweerleiding er lucht van kreeg.