Twee alpaca’s blijken in de nacht van donderdag op vrijdag te zijn gestolen van de camping Beloofde Land in Voorthuizen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

De alpacavrouwtjes Bella en Becky waren populair op de Voorthuizense gezinscamping, waar ze dagelijks veel bezoek kregen van jonge kinderen en hun ouders. Maar op vrijdagochtend waren ze ineens verdwenen.

,,We kregen vroeg op de ochtend de melding dat een derde alpaca op het volleybalveld rondwandelde”, zegt Henrieke van Woerden, die samen met haar man de camping runt. ,,Da’s raar, dachten we. Maar het werd nog gekker, eenmaal bij de wei aangekomen bleken de andere twee alpaca’s verdwenen.”

Chip
Van Woerden twijfelt niet aan diefstal. ,,Het metalen hek van de wei was open geschroefd. De wei ligt bij de ingang van de camping, vlakbij de straat. Waarschijnlijk hebben de dieven de alpaca’s in een trailer geladen en zijn ze zo weggereden.”

Dat de derde alpaca niet is meegenomen, heeft er vermoedelijk mee te maken dat het de enige van de drie was die gechipt was. Via zo'n chip is de identiteit van de alpaca te achterhalen. Dat zou erop kunnen duiden dat de dader voorkennis had. Een nogal merkwaardige misdaad, maar wel met een flinke buit. Van Woerden: ,,Deze dieren zijn, schat ik, 1200 á 1500 euro waard.”

Vroege ochtend
Een bericht van Van Woerden op Facebook met de vraag getuigen zich te melden, is meer dan duizend keer gedeeld. Desondanks zijn er nog geen bruikbare tips binnengekomen. Mogelijk is er geen enkele getuige.

,,We vermoeden dat de dieven in de vroege ochtend toesloegen”, zegt Van Woerden. Of er nieuwe alpaca’s komen? Van Woerden weet het nog niet. Wel heeft de camping een Nandoe (een grote loopvogel, red.) genaamd Freddy aangeschaft, die in het gebied van de alpaca’s woont. ,,Hij is heel populair en knuffelig.”

Van Woerden heeft aangifte gedaan. De politie kon nog niet reageren.