Café The Soul Kitchen in Waalwijk moet per direct twee weken sluiten nadat een bezoeker daar zaterdagnacht overleed. Eigenaar Monique Raaijmakers (56) vertelt erover aan ‘Omroep Brabant’.
“Hij was heel rustig. Ging op een rustig plekje zitten en bestelde een drankje. Maar daar had hij nog geen slok van op toen hij in slaap viel”, vertelt Raaijmakers over de overleden man.

Ze legt aan de provinciale omroep uit dat andere gasten erom moesten grinniken en zeiden dat ze de man lekker moest laten slapen. Toen Raaijmakers haar café wilde sluiten, probeerde ze haar gast tevergeefs wakker te maken.

Raaijmakers en andere aanwezigen belden een taxi en probeerden de man naar buiten te tillen, toen ze merkten dat zijn pols zwak was. 112 werd gebeld, maar reanimatie mocht niet meer baten. “Je ziet iemand sterven onder je neus. Ik kan dat niet beschrijven”, vertelt de caféhouder over de gebeurtenis.

Hoewel er niet wordt uitgegaan van een misdrijf, doet de politie nog steeds onderzoek naar wat precies is gebeurd. Op last van de gemeente moet het café twee weken gesloten blijven. Na het voorval zou “flinke onrust” heersen in de buurt. Ook wijst de gemeente op eerdere “klachten en verstoringen”. Raaijmakers laat Omroep Brabant weten zich daar helemaal niet in te herkennen.