Een man heeft zijn 15-jarige neefje met 100 kilometer per uur auto laten rijden op de A20. Volgens de politie waren de twee tijdens de rit ook nog van plek gewisseld, omdat ze waren betrapt.

Agenten zagen de jongen achter het stuur zitten en gaven de auto een stopteken. Toen de auto stopte, zat de jongen op de bijrijdersstoel. Volgens de politie hield de man vol dat hij zijn neefje niet had laten rijden.

"De oom bleef ons uitmaken voor leugenaars en bleef volhouden dat hij had gereden. Zelfs toen we de dashcambeelden lieten zien, waar het jonge neefje van 15 jaartjes jong, duidelijk achter het stuur zichtbaar was, bleef de man volhouden dat er niets klopte van onze beweringen", schrijft de politie op Facebook.

De politie spreekt van een goocheltruc. "Goocheltruc of niet, het van bestuurder wisselen terwijl je 100 op de A20 rijdt, is toch wel een van de meest lompe dingen die je kan doen. Hoewel het op de snelweg laten rijden door je neefje van 15 ook niet bijster slim is."

In de familie zal het laatste woord er nog niet over gesproken zijn, vermoedt de politie. "De vader van de jongen was op z'n zachtst gezegd niet blij met zijn broer en diens actie."

Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt voor meerdere strafbare feiten.