De man die zondag in het Groningse Glimmen om het leven kwam door een aanrijding tussen de auto waarin hij zat en een trein, zou een ‘spannende foto’ hebben willen maken op het spoor. De politie doet daar onderzoek naar.

Het Dagblad van het Noorden meldde eerder vandaag op basis van getuigen dat het 20-jarige slachtoffer uit de gemeente Midden-Groningen op de spoorwegovergang zijn nieuwe auto fotografeerde met een naderende trein op de achtergrond.

Toen hij daarna wilde wegrijden, zou het hem niet zijn gelukt de auto te starten. Zijn vriendin wist op tijd weg te komen, het slachtoffer niet. Op foto’s is een zwaar beschadigde auto te zien.

Een politiewoordvoerster zegt met alle scenario’s rekening te houden. ,,We praten met getuigen en ook dit verhaal wordt daarbij zeker onderzocht. Maar het is nog te prematuur, het onderzoek is in volle gang en we gaan niet speculeren over de toedracht.”

Een getuige in vertelt in Dagblad van het Noorden dat ze tijdens het eten een knal hoorde: ,,Mijn dochter en schoonzoon zijn gaan kijken maar kwamen al heel snel terug. Het was te verschrikkelijk. Zo jong nog. En dan loopt het zo af. Heel erg voor de nabestaanden.’’

De aanrijding vond zondag rond 18.00 uur plaats op een spoorwegovergang bij de Oude Schoolweg. Niemand in de trein raakte gewond. De treinreizigers werden met bussen geëvacueerd. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen heeft een groot gedeelte van de avond stilgelegen.