Een man is van plan om een ziekenhuis voor de rechter te brengen nadat hij per vergissing werd klaargemaakt voor een operatie, terwijl hij in het ziekenhuis was voor de bevalling van zijn vrouw.

Alexandru Nita uit Roemenië arriveerde samen met zijn vrouw in een particulier ziekenhuis.

Bij aankomst moesten de twee formulieren invullen, waarna Alexandru’s vrouw door een verpleegster werd meegenomen en Alexandru zelf te horen kreeg dat hij in de wachtkamer moest blijven.

Een verpleegster riep later zijn naam en leidde hem naar een kamer waar hem werd verteld dat hij moest douchen en zijn haar met shampoo moest wassen voordat hij een ziekenhuisjas aandeed, schrijft Viral Tab.

Alexandru zei: “Ik vertelde de vrouw dat ik die ochtend al een douche had genomen, maar ze stond erop dat ik de operatiekamer niet kon betreden zonder te worden gedesinfecteerd.

“Na het douchen en het aantrekken van mijn ziekenhuisjas kwam een andere verpleegster de kamer binnen met een draagbare kast met steriele instrumenten.”

De verpleegster zei toen dat ze bloed zouden afnemen van Alexandru, die zei: “Ik was een beetje verrast, maar ik schreef deze vereiste toe aan de pandemie, gezien het feit dat zowel mijn vrouw als ik een PCR-test moesten doen anders zou ik de geboorte niet mogen bijwonen.”

Er werd bloed afgenomen uit Alexandru’s rechterhand en een verpleegster stak vervolgens een branula in zijn linkerhand, waardoor hij anti-braakmedicatie en een kalmerend middel kreeg toegediend.

Hij zei: “Ik vroeg waarom het nodig was en of ze bang waren dat ik flauw zou vallen tijdens de bevalling, maar ze zeiden dat dit het protocol was voor toegang tot de operatiekamer.”

Alexandru onthulde ook dat de verpleegsters hem vroegen of hij zijn buikhaar had verwijderd, en toen hij nee zei,
zeiden ze tegen een collega dat hij een elektrisch scheermes moest halen.

Een van de verpleegsters vroeg hem vervolgens welke operatie hij onderging, waarop hij antwoordde dat hij net was gekomen om zijn aanstaande vrouw te vergezellen, die een keizersnede onderging.

Volgens Alexandru lachten de verpleegsters en herhaalden ze dezelfde vraag vervolgens op een meer indringende toon.

Hij zei: “Toen realiseerde ik me dat ze me eigenlijk aan het voorbereiden waren om naar de operatiekamer op de afdeling chirurgie te worden gebracht en dat ze niet hadden gekeken naar de papieren die ik had ingevuld of aandacht hadden besteed aan de details van de geboorte van mijn vrouw en mijn aanwezigheid.

“Toen ze zich realiseerden dat er een ernstig misverstand was geweest, vroegen ze me om me om te kleden, en ik werd naar een andere wachtkamer op de vierde verdieping gebracht vanwaar ik later naar de operatiekamer werd gebracht waar mijn vrouw zich zorgen maakte en op me wachtte.”

Nadat zijn vrouw was bevallen, deed hij zijn beklag bij de ziekenhuisdirectie.

Tijdens het gesprek was Alexandru in de veronderstelling dat er een schikking zou worden bereikt, maar hij kreeg op maandag 4 oktober te horen dat hij niet zou worden gecompenseerd.

Als gevolg hiervan besloot hij het ziekenhuis aan te klagen, alsook de verpleegkundigen die hem hadden klaargemaakt om te worden geopereerd.